Pre mužov je často nelogické ženské správanie. No ženy presne vedia, čo robia. Aj preto dokážu opustiť muža, ktorého naozaj milujú...

Keď žena opúšťa muža, ktorého miluje, cíti sa strašne. Trhá jej to srdce, trpí ako zviera, no napriek tomu to dokáže urobiť. Prečo je to tak?

Článok pokračuje pod videom ↓

Ženy opúšťajú mužov, ktorým venovali všetko. Porodili im deti, zdieľali s nimi nielen spoločnú domácnosť, ale i život, nádeje, sny a obavy. No jedného dňa sa to akosi pokazilo. I keď ženy pochádzajú z rôznych spoločenských vrstiev, majú za sebou rozdielne skúsenosti, hlavný dôvod odchodu od partnera býva desivo rovnaký. Muž nežije prítomnosťou. Áno, chodí do práce, športuje, vychováva deti, stará sa. Ale nikdy nie je pri svojej partnerke. Vždy je hlavou niekde inde, i keď fyzicky môže stáť vedľa nej. A to ženu neskutočne desí a ubíja.

Photo by Jimmy Bay on Unsplash

„Cítim, že ma berie ako samozrejmosť. No nevidí, že aj  ja mám svoje túžby a sny. Nie som len súčasťou inventáru,“ vraví jedna zo žien. S jej názorom sa však stotožňuje viac žien, než by sme si mysleli. Áno, veria, že ich muž je dobrý človek, šéf či zamestnanec. Aj vynikajúci otec. Len v partnerstve úplne zlyháva… Naozaj je zmyslom manželstva samozrejmosť? Partneri vidia v sebe istotu a prestanú sa snažiť?

Odkaz pre všetkých mužov, ktorí si zabudli vážiť ženu stojacu vedľa nich

Vraví sa, že to, čo máme, si začíname vážiť až vtedy, keď o to prichádzame. Preto by sa najmä zaneprázdnení muži mali mať na pozore, aby sa nezbadali až vtedy, keď večer nájdu prázdne miesto v posteli. Žena je ako kvetinka. Treba ju neustále zalievať svojou pozornosťou. Nebojte sa, vráti sa vám to. A v oveľa väčšom meradle. Väčšina žien je nespokojných práve preto, že sa cítia byť nemilované. Žena nie je majetkom muža. Ani jeho doplnkom. Je samostatnou bytosťou, ktorú si treba vážiť a milovať. Preto ju neberte ako samozrejmosť. Skúste jej občas kúpiť kvety. Počúvať, čo vám hovorí a nielen neprítomne kývať hlavou. Naozaj potrebuje vedieť, že je pre vás niečo viac ako domáci spotrebič. Tak isto aj pri sexe. Nemal by byť len vtedy, keď máte naň vy chuť. Je tu pre potešenie a pre emocionálne zblíženie oboch z vás, tak by ste nemali na to zabúdať.

Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash

Skúste si preto stanoviť métu. 5 minút. Aspoň 5 minút denne dokážte byť plne prítomní pre svoju partnerku. Pozerajte sa na ňu, nie na displej mobilu. Počúvajte ju. Dajte jej najavo, že vám na nej záleží. Presne tak, ako na samotnom začiatku. Obom vám to neskutočne prospeje!

Z podobných dôvodov môžu zo vzťahu „zdrhnúť“ aj muži. Preto by ani jeden z partnerov nemal vnímať vzťah ako absolútnu samozrejmosť. Úcta, podpora a vzájomný rešpekt  by mal byť vzájomný!

Pozri aj: Otvorený list najlepšiemu priateľovi

truthinsideofyou.org
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov