Drahý najlepší priateľ, ak toto čítaš, chcem aby si vedel, že si úžasný.

Najlepšieho priateľa môžeme nájsť v hocikom. Či už to bude naša sestra, brat, mama, úplne neznámy človek, ktorého sme kedysi stretli na ulici, alebo to dievčatko, ku ktorému sme si prisadli do lavice v prvý školský deň. Mať však najlepšieho priateľa je skvelé. Kým všetky naše životné lásky odchádzajú a prichádzajú, on zostáva stále. Je našou súčasťou. A preto by sme mu mali aspoň raz za čas poďakovať.

Článok pokračuje pod videom ↓

Drahý najlepší priateľ.

Si úžasný. Viem, že ti to hovorím len málokedy, ale práve teraz chcem využiť túto chvíľku a povedať ti, ako veľmi si vážim, že si v mojom živote. Vôbec netuším, čo by som bez teba robila.

Si úžasný, pretože si tu vždy pre mňa. Keď potrebujem utešiť, ponúkneš mi svoje rameno. Keď sa potrebujem vyrozprávať, počúvaš ma. Keď som zúfalá a potrebujem nejakú radu, vždy mi poradíš to najhoršie riešenie. Iróniou však je, že je vždy to najlepšie. Dokážem sa na teba spoľahnúť, pretože viem, že aj keby sa mi celý svet otočil chrbtom, ty ku mne pribehneš s otvorenou náručou.

Si úžasný, pretože keď som s tebou, nemusím sa na nič hrať. Môžem ti povedať čokoľvek a viem, že to zostane iba medzi nami. Môžem s tebou zdieľať všetky svoje názory a viem, že ma za ne nebudeš súdiť. Vždy mi povieš to, čo potrebujem počuť, namiesto toho, aby si mi povedal to, čo chcem počuť. Niekedy je ťažké čeliť pravde, ale vždy mi to pomôže.

Si úžasný, pretože ma dokážeš rozosmiať. Keď sme spolu, smiech sa nedá zastaviť. Dokážeme sa smiať celé hodiny na úplných drobnostiach, ale aj na vážnych veciach. Blbneme spolu a je nám jedno, čo si kto myslí. Pretože keď sme spolu, žijeme vo svojom vlastnom svete. Milujem, keď ti hlavou preletí nejaká šialená myšlienka a ja nepremýšľam a hneď súhlasím.

pexels.com

Si úžasný, pretože musíš znášať moje nálady, ktoré sú premenlivejšie, než počasie. Nikdy nevieš, ktorá verzia mňa sa ráno zobudí, no všetky zvládaš s úsmevom. Viem, že niekedy nie som tým najlepším priateľom, ale snažím sa. Ty si vždy ten, ktorému chcem ako prvému niečo povedať, keď sa stane čosi zaujímavé. V miestnosti plnej ľudí sa vždy najprv pozriem na teba a začneme našu neverbálnu komunikáciu. Nemusíš nič hovoriť a hneď viem, čo si myslíš. Ty si ten, ktorému by som zniesla aj modré z neba, ak by to bolo možné.

Ty si noc a ja som deň. Ty si oheň a ja som ľad. Ty si biela a ja som čierna. Ty si slnko a ja mesiac. Aj keď sme úplne rozdielni, nemôžeme bez seba existovať. Sme protiklady, ktoré sa navzájom priťahujú.

Pamätáš, ako ti raz bola zima a tak som sa s tebou podelila o nekonečný šál? Ležiaca osmička bola obmotaná okolo dvoch hláv. Vyzerali sme komicky, ale urobila by som to znova. Pretože, ty si ten úžasný človek, s ktorým sa dokážem podeliť o svoje nekonečno. Si tou druhou súčasťou k mojej ležiacej osmičke.

Viem, že ti to nehovorím často, ale ďakujem ti za to, že si v mojom živote. Ďakujem ti za všetko.

S láskou,

tvoj najlepší priateľ.


Pozri aj: Toto sú 4 fázy lásky, ktorými si musí prejsť každý jeden vzťah

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov