Chcete byť šťastní, zdraví a bohatí, no stále vám niečo uniká? Môžno ste si ešte nepoložili tú najdôležitejšiu otázku...

Tá správne položená otázka nás môže posunúť vpred. Ak sústavne prekračujete na mieste, alebo nebodaj chodíte stále dokola, treba nájsť príčinu. Šťastný život si od nás vyžaduje odpoveď na jedinú, tú najdôležitejšiu otázku. Ak si myslíte, že je to otázka: „Čo chcete od života?“, ste na omyle. Dnes sa totiž budeme pýtať na niečo úplne iné.

Článok pokračuje pod videom ↓

Život nám dokáže dať naozaj veľa. No taktiež očakáva, že niečo kvôli tomu budeme schopní obetovať. Ak chcete od života najlepšieho partnera na svete, prácu snov, dvanásť detí a dokonalú postavu, bude vás to stáť naozaj veľa. A je to fér. Otázka teda znie:

Čo ste preto schopní obetovať?

Kto by nechcel zažiť pocit finančnej slobody? No každý, kto je „za vodou,“ vám povie, že ho úspech v podnikaní či zamestnaní stál obrovské úsilie. Ste ochotní pracovať 60 hodín týždenne, tráviť neskutočne veľa času nad papiermi a nepoznať víkendy či dovolenku?

Ak chcete mať dokonalú postavu, budete sa musieť rozlúčiť s večerným maškrtením či babkinými slávnymi buchtami. K cieľu sa dostaneme malými krokmi. Každý deň ich však treba urobiť hneď niekoľko. Nemá zmysel rýchlo vyštartovať z cieľa, pretože sa unavíme už pri prvej prekážke.

Unsplash.com/Isabell Winter

Pracovať musíme aj na ideálnom vzťahu. Nespadne nám len tak do lona, i keď sa nás o tom snažia presvedčiť romantické filmy. Aby nám vzťah fungoval, musíme sa naučiť robiť kompromisy, vzájomne sa o seba zaujímať a netráviť rande s očami zapichnutými do telefónu.

„Dobre teda,“ poviete si a budete sa snažiť vydať zo seba maximum v každej oblasti života. Zo dňa na deň presedláte na zdravý životný štýl, v práci začnete tráviť nadčasy a po večeroch budete vyhľadávať životného partnera v kaviarni či na internetových zoznamkách. No treba spomaliť. Vyberte si to, čo vám je blízke, a tomu sa venujte naplno.

Ak sa budete snažiť rozhodiť siete do všetkých svetových strán, môžete sa pripraviť, že toto vražedné tempo vám určite nevydrží ani do Vianoc. Počúvajte svoje telo. Hľadajte to, čo vás napĺňa. To je kompas, ktorého sa oplatí držať.

Ak ale chceme niečo dostať, automaticky musíme niečo obetovať. Iba fantazírovanie o tom, čo chceme, nám nepomôže pohnúť sa z miesta. Aj v rozprávke musí princ najprv poraziť drakov či iné potvorky, aby sa dostal k svojej milovanej princeznej.

Treba spraviť prvý krok. Nie je to také ťažké, ako sa zdá. Predtým, než pôjdete večer spať, položte si otázku: „Čo som schopný/á obetovať pre svoj cieľ?“

Pozri aj: 30-dňová výzva: tento plán vám pomôže zbaviť sa strachu a žiť bezstarostný život, po ktorom ste vždy túžili

markmanson
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov