pexels.com

Všetko je to o drobnostiach.

Nie vždy sú to len „veľké veci“, ktoré dokážu otriasť vzťahom. Niekedy sa vzťah postupne ničí a rozbíja, práve pre tie detaily, ktorým nevenujete patričnú pozornosť. Hovorí sa, že celý svet sa skladá z maličkostí. A rovnako na tom budú aj vzťahy. Niekedy stačí urobiť nejaký ten kompromis či povedať jedno milé slovo naviac a všetko sa razom zlepší.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Nezhody počas plánovania svadby

Plánovanie svadby môže byť naozaj náročné a nezaobíde sa bez dávky stresu, nezhôd či dokonca hádok. Môžete sa s vašou polovičkou pochytiť aj na takých veciach, ako je farba dekorácii či počet hostí. Podľa odborníkov vzťahy, ktoré nevydržia, to berú skôr ako súťaž medzi partnermi – a za každých okolností si musia obhájiť svoj názor namiesto toho, aby hľadali spoločné kompromisy.

#2 Problémy s financiami

Nie je žiadnym tajomstvom, že peniaze sú často tým dôvodom, prečo mnoho vzťahov skončí. Keď sa snažíte s niekým si vybudovať spoločný život, môžete mať hlavne spočiatku množstvo finančných problémov. No tie páry, ktoré vydržia, to spoločne dokážu prekonať. Neponižujú sa navzájom, neposmievajú sa a nenadávajú si.

pexels.com

#3 Prvá spoločná dovolenka

Cestovať spolu niekde po prvýkrát je pre vzťah niečo ako skúška, pretože je tu mnoho vecí, ktoré by sa mohli pokaziť a mnoho vecí, kde treba spolupracovať. Veľa ľudí nehovorí nahlas, čo si myslia, teda nie dovtedy, kým to nevyústi do poriadnej hádky, ktorá nielenže môže zničiť vašu dovolenku, ale rovno celý váš vzťah.

#4 Každodenné hádky

Malé nezrovnalosti, ktoré prežívate každý deň, dokážu o tom, či vzťah vydrží, povedať veľa. Každá takáto „hádka“ je totiž novou príležitosťou na to, aby vás s partnerom spojila, alebo naopak, úplne rozdelila.

#5 Chvíle víťazstiev a prehier

Nedostatočné ocenenie vášho partnera v čase nejakého jeho víťazstva alebo povzbudenie v čase prehry môže byť pre daného človeka poriadne zdrvujúce. Očakáva totiž od vás sto percentnú podporu a uznanie.

pexels.com

#6 Momenty, keď sa rozhodnete vášho partnera odsunúť na vedľajšiu koľaj

Váš partner vám poslal nejakú správu, no vy ste sa rozhodli, že na ňu odpoviete až neskôr a namiesto toho teraz urobíte niečo iné. Možno to neznie ako niečo katastrofálne, no dajte si pozor, aby sa vám podobné veci nediali aj v iných oblastiach života a nakoniec ste nezistili, že vášho partnera v podstate neustále odsúvate na vedľajšiu koľaj. Je dôležité byť tu pre toho druhého vtedy, keď vás potrebuje.

#7 Žiadna iniciatíva

Nemôžete neustále čakať, že iniciatívny bude len ten druhý, a vy sa popri tom vždy nejako zveziete. Niekedy musí nápad či myšlienka prísť aj z vašej strany. Pretože ak je všetko len jednosmerné, toho človeka to postupom času prestane baviť a váš vzťah sa môže úplne zničiť.

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov