Foto: unsplash.com

Tipy jednoduché, no efektívne.

Keď príde rad na randenie, sebavedomie je jedna z najatraktívnejších vecí, ktorou môžete disponovať. Nanešťastie, je to aj jedna z najťažších vecí, pretože mnohým ľuďom chýba práve to sebavedomie. Ako ho teda v priebehu niekoľkých minút aspoň trochu pozdvihnúť? Vedci tvrdia, že na tom nie je nič zložité, stačí, ak vyskúšate niektoré z týchto jednoduchý vecí.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Noste červenú farbu

Farby, ktoré nosíte, sú veľmi dôležité. Rovnako je dôležité mať na sebe farby, v ktorých sa budete cítiť dobre a sebavedomo. Napríklad, podľa štúdie z roku 2017, ľudia, ktorí majú na sebe oblečenú červenú farbu, sa cítia fyzicky viac atraktívni a sexuálne vnímavejší. Vysvetlenie je jednoduché: červená farba sa zvyčajne spája s vášňou a túžbou a robí nás príťažlivejšími.

#2 Urobte si selfie

Dôvod, prečo si ľudia radi robia selfie je ten, že majú pocit, že vyzerajú dobre. A keď si myslíte, že vyzeráte dobre a sebavedomo, potom sa tak aj cítite. Prieskum z roku 2016 pre TODAY and AOL zistil, že až 41 percent žien sa pri pohľade na svoje selfie cíti hneď istejšie. Takže ak zápasíte s nízkym sebavedomím, možno aj takáto drobnosť dokáže pomôcť.

unsplash.com

#3 Nezabudnite na váš obľúbený parfém

Parfém je niečo, čo môžeme tiež klasifikovať ako sebavedomie vo flaštičke. Vedci na základe výskumu pre Neurobiology of Sensation and Reward zistili, že až 90 percent žien sa cíti sebavedomejšie, ak majú na sebe svoj obľúbený parfém. Na prvý pohľad malá a nevinná vec, no v skutočnosti dokáže urobiť riadne divy.

#4 Pred rande počúvajte hudbu

Štúdia z roku 2014 publikovaná v časopise Social Psychological and Personality Science zistila, že vďaka počúvaniu hudby sa budete cítiť “mocní“, a dokonca že hudba dokáže zdvihnúť aj vašu sebadôveru. Nezáleží na type piesní či slovách, aj keď vedci tvrdia, že piesne s hlbokými basami sú najefektívnejšie.

#5 Skúste sa pred zrkadlo postaviť ako najsebavedomejší človek

Jednoduchý trik, ako v čo najkratšom čase nabrať čo najviac sebavedomia, je postaviť sa pred zrkadlo s rukami vbok, vypnúť hruď, podvihnúť bradu a tváriť sa, akoby ste boli ten najsebavedomejší človek na planéte. Podľa vedcov, ak vydržíte v takejto póze dve minúty, vaše sebavedomie sa zdvihne na nepoznanie.

#6 Spomeňte si na všetky momenty, keď ste sa cítili naozaj dobre a sebavedomo

V roku 2013 bola v Journal of Experimental Social Psychology publikovaná štúdia, ktorá hovorí o tom, že ak si pred vašou dôležitou udalosťou spomeniete na čo najviac momentov, keď ste sa cítili naozaj dobre a sebavedomo, dodá vám to presne tú dávku sebadôvery, ktorú potrebujete. Nemusí ísť iba o rande, tento trik môžete využiť aj vtedy, ak máte napríklad pred pracovným pohovorom alebo verejnou prezentáciou.

unsplash.com
bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov