S vysokou pravdepodobnosťou sa jej dopúšťate aj vy.

Žiaden vzťah nie je dokonalý. Ak vám niekto bude tvrdiť, že sa s partnerom v živote nepochytil, tak vedzte, že stopercentne klame. Fungujúci vzťah si vyžaduje neustále úsilie a prejde si nejednou búrkou. Nesmiete zaspať na vavrínoch, pretože láska si vyžaduje nielen pozornosť, ale aj robenie kompromisov. Napriek tomu môžeme mať niekedy pocit, že vzťah akosi nejde želaným smerom. Prečo je to tak? Odborníci tvrdia, že za to môže kľúčová chyba, ktorej sa dopúšťame takmer všetci.

Článok pokračuje pod videom ↓

S veľkou pravdepodobnosťou sa bude týkať aj vás a vášho partnera.

Nenastavíme si vlastné hranice

Photo by Arnaud Mesureur on Unsplash

To, že vo vzťahu zabúdame na vlastnú hodnotu, je podľa odborníkov asi najväčšia chyba. Ak nám chýba zdravé sebavedomie, určite sa to odzrkadlí na kvalite vzťahu. Zdravé sebavedomie nemá nič spoločné s egoizmom či dokonca narcizmom. Je to prirodzené uvedomovanie si vlastnej sebahodnoty, ktorej by sme si však mali byť vedomí skôr, než vstúpime do vzťahu. Ak to tak neurobíme a nestanovíme si vlastné hranice, partner s nami začne skôr či neskôr nepekne manipulovať.

Dúfame, že nás zachráni princ na bielom koni

Photo by Melissa Regina on Unsplash

To je bohužiaľ tiež jedna z častých lží, ktorým veríme. Ľudia často vstupujú do vzťahu zo zištných dôvodov, pretože sa boja byť sami alebo čakajú, že druhý človek prejde ich cestu. Zachrániť sa však musíme sami. Dozrieť a uvedomiť si vlastnú hodnotu. A pred vstupom do nového vzťahu si byť vedomí toho, čo sme schopní tolerovať a čo už nie. Nastaviť si hranice má zmysel. Pomôže vám to vyhnúť sa mnohým nepríjemnostiam.

Pozri aj: Ako dlho vydrží váš vzťah? Štúdia dokázala, že to závisí aj od tohto prekvapivého znaku

ideapod
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov