Foto: Photo by Brandon Nickerson from Pexels

Introverti majú svoj vlastný svet. A nie vždy chápu tomu, čo sa deje vôkol nich.

Myslím, že môžeme s istotou povedať, že tento svet je skôr stavaný pre extrovertov. Takmer všade vidíme, že sa skôr presadia ľudia, ktorí majú tú odvahu sa zviditeľniť. Avšak skutočný introvert si aj v tomto nepochopiteľnom svete vie nájsť svoj pokojný kúsok miesta. Nepotrebuje okolo seba množstvo ľudí, pozornosť a reflektory. Stačí mu pokoj a pár blízkych ľudí, ktorí skutočne stoja za to. Vtedy si určite nájde spôsob, ktorým môže vyjadriť to, čo sa v ňom ukrýva.

Článok pokračuje pod videom ↓

Pretože introverti sú ako orech. Navonok vyzerajú byť tvrdí a neprístupní, no v ich vnútri sa ukrýva skutočný poklad. Sú však veci, ktoré im nikdy nedajú zmysel. Toto je 8 z nich:

#1 Obrovské priestory a množstvo ľudí

Photo by Alexandru Zdrobău on Unsplash

Introverti majú radi hromadné spoločenské akcie asi tak, ako koza nôž. Tam, kde sa nachádza množstvo ľudí, sa cítia nepríjemne. Ak už aj niekde musia byť, určite tam nepobudnú dlhšie, ako nevyhnutne potrebný čas. A potom sa ponáhľajú domov. Práve tam nachádzajú svoje bezpečie.

#2 Zdvorilostné rozhovory

„Ako sa máš? Čo máš nové? Zasa prší…“ Týmto všedným témam sa introverti oblúkom vyhýbajú. Nie je pravda, že by sa neradi rozprávali. Ak pred nimi otvoríte tému, ktorá má zmysel, budete prekvapení ich zhovorčivosťou.

#3 Osobitné zaobchádzanie

Photo by Mimi Thian on Unsplash

Žiaden človek nemá rád, keď sa ku nemu okolie správa ako k nejakému zvláštnemu živočíšnemu druhu. Neštandardným správaním v spoločnosti na nich len budete  zbytočne priťahovať pozornosť ostatných. A kvôli tomu sa budú introverti v konečnom dôsledku cítiť ešte nepríjemnejšie.

#4 Keď sa od nich očakáva, že ihneď odpovedajú na každý telefonát

Introvert nie vždy príjme hovor. Väčšina z nich si kvôli vyzváňajúcemu telefónu určite nedoláme nohy. Hovor príjmu len vtedy, keď majú chuť a čas skutočne sa porozprávať. Ak vám neodpovie hneď, určite to neberte osobne.

#5 Objímanie sa s každým známym človekom

Photo by Christiana Rivers on Unsplash

Nie je pravda, že by si introvert nevedel užiť dotyk. Vie to. Avšak objímať sa s každým známym, ktorý mu príde do cesty, rozhodne nie je nič pre neho. Preto sa naňho zbytočne nevešajte. Druhý človek predsa nie je vianočný stromček.

#6 Spolubývajúci a spol.

Introvert potrebuje priestor pre seba. Preto rozhodne netúži po hromade spolubývajúcich, s ktorými bude tráviť dlhé zimné večery. Miesto toho si radšej prenajme samostatnú izbu. Tá sa preňho stane milovaným prístavom.

#7 Neporiadok a chaos na pracovnom stole

Photo by Robert Bye on Unsplash

Väčšina introvertov preferuje poriadok a systém. Bordel a chaos – to nie je nič pre nich. Preto aj v práci majú radi poriadok na pracovnom stole. Ak ich nechcete vytočiť, nedávajte na ich stôl veci, ktoré tam vôbec nepatria.

#8 Nechápavé pohľady okolia

Nechápavé prekrúcanie očami či zdvihnuté obočie okolia vari zaznamenal už každý introvert. Nie je ľahké neísť s davom. Preto ich okolie neraz považuje za podivínov, egoistov či asociálov. Nič z toho však nie je pravda a všetko sú to len nálepky. Introverti sú nádherní ľudia, ktorí majú na tejto planéte svoje zaslúžené miesto.

curiousmindmagazine
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov