Image by AD_Images from Pixabay

Zvyk je železná košeľa.

Je síce nepríjemné priznať si to, no nie každá láska je nesmrteľná. Mnoho ľudí sa však pokúša zubami-nechtami o udržanie vzťahu, ktorý už dlhodobo nefunguje — len preto, že je to pre nich pohodlnejšie alebo preto, že ich ego by rozchod nezvládlo. Takto to ale, samozrejme, byť nemá. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako teda zistiť, že ku svojmu partnerovi už necítite lásku? Sedem jasných znamení popísal portál Your Tango. 

#1 Nechcete si priznať, že je koniec. Vo svojom vnútri to už cítite a veľmi dobre to viete, no aj tak sa tento nefungujúci vzťah snažíte ešte natiahnuť, ako to len ide. Je to pre vás lepšie, ako byť single. 

#2 Vidíte, že inde je “tráva zelenšia”. Vidíte vzťah okolo vás a viete, že ten váš sa so šťastím niektorých párov nemôže porovnávať. Viete, ako má láska vyzerať, no nechcete si priznať, že vy ju už nemáte. 

#3 Živia vás falošné nádeje. Zakrývate si pred realitou oči a neustále v sebe živíte falošnú nádej na to, že všetko sa napraví. Odmietate si priznať, že ak raz vzťah prestane dlhodobo fungovať, niet cesty späť. 

Image by Azmi Talib from Pixabay

#4 Stratili ste samých seba. Neustále popieranie všetkého, čo sa okolo vás deje, vám vzalo vašu identitu. Niekedy sa na seba pozeráte v zrkadle a už ani sami neviete, kto na vás hľadí. 

#5 Zametáte problémy pod koberec. Viete, že vo vašom vzťahu ich je mnoho, a možno aj mimoriadne vážnych, napriek tomu sa ale hráte na slepca s palicou, ktorou všetku špinu zmetiete pod koberec. 

#6 Svoje emócie držíte na uzde. Nič nedáte navonok najavo, radšej všetko dusíte v sebe, len aby ste nemuseli povedať bolestivú pravdu nahlas. Takto ale škodíte predovšetkým sami sebe a svojmu zdraviu.

#7 Stratili ste radosť zo života. Už sa viac nedokážete radovať z maličkostí, vaše dni nesprevádza šťastie, zmizla vám iskra z očí. To všetko preto, že váš život už viac nie je šťastný. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov