Foto: Photo by Sound On from Pexels

Nikdy neviete, ako s nimi ľudia naložia…

Ľudia sa v podstate delia len na 2 skupiny. Tá prvá hovorí takmer všetko komukoľvek, zatiaľ čo tú druhú by sme mohli označiť za “tajnostkárov”, o ktorých takmer nikto nič nevie. Verte či nie, spokojnejším životom žijú tí druhí. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál I Heart Intelligence preto spísal 7 vecí, ktoré by ste mali pred ostatnými vždy držať v tajnosti. 

#1 Váš ďalší krok

Nie je príliš dobré, ak ľudia vedia o vašich plánoch. Niektorí z nich totiž nie sú veľmi prajní a mohli by vám ich prekaziť, ďalší by vám zas mohli vaše cenné nápady ukradnúť. Nehovorte o tom, čo máte v pláne – jednoducho sa tým pochváľte až vtedy, keď to už bude hotové. 

#2 Váš vzťah

Ten by mal byť predovšetkým záležitosťou vás a vášho partnera. O vašich spoločne strávených chvíľach nemusí vedieť nik iný. Samozrejme netvrdíme, aby ste ho “tajili” (to by zas bolo určite podozrivé vašej polovičke), no tie najintímnejšie tajomstvá a momenty si nechajte výhradne pre seba. 

#3 Váš finančný status

Ak máte peňazí málo, myslite na to, akí sú ľudia škodoradostní, a ako radi sa potešia na niekoho nešťastí. Naopak, ak ich máte veľa, nezabúdajte na to, koľko zla dokáže napáchať ľudská závisť. Nechajte si preto svoj finančný status pre seba – ak vám peniaze chýbajú, snažte sa svoj príjem zvýšiť, ak ich máte dosť, užívajte si ich v tichosti. 

Photo by Karolina Grabowska from Pexels

#4 Vaše dobré srdce

Určite vám nemusíme hovoriť, ako radi niektorí ľudia zneužívajú ľudskú dobrotu. Ak sa dozvedia, že nedokážete povedať “nie”, alebo že by ste sa pre druhých aj rozdali, určite to veľmi radi zneužijú…

#5 Vaše slabosti

Každý z nás má nejakú Achillovu pätu a to najhoršie, čo môžete urobiť, je odhaliť ju iným. Ľudia to totiž proti vám veľmi radi zneužijú, keď vás z nejakého dôvodu budú potrebovať oslabiť. Svoje slabosti si preto nechávajte výhradne pre seba. 

#6 Vaše tajomstvá

Asi každý z nás veľmi dobre vie, že existuje len minimum ľudí, ktorí dokážu tajomstvo naozaj udržať. Pokojne sa tak môže stať, že sa niekomu zdôveríte s niečím naozaj súkromným, a onedlho to už bude vedieť takmer každý z vášho okolia. Vtedy už však bude neskoro… 

#7 Rodinné záležitosti

To, čo sa deje vo vašej rodine, by v nej aj malo ostať – okrem iného aj preto, že sa to netýka výhradne len vás, ale aj ďalších jej členov. Rodinné veci je preto najlepšie preberať výhradne v rodinnom kruhu, kam aj patria. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov