Foto: Photo by Taras Chernus on Unsplash

Odhaliť lož je náročné, no nie nemožné.

Denne nám zaklame množstvo ľudí. Niekedy ide o milosrdnú lož, inokedy zas o obyčajné, podlé klamstvo. Rozdiel medzi nimi však nie je žiaden – stále je to len lož, ktorá zraňuje. Existujte však spôsob, akým môžete klamára odhaliť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Podľa portálu Your Tango totiž používajú týchto 5 fráz. 

#1 “To je asi všetko.”

Pokiaľ si je niekto istý tým, že vám klame, a že vám nehovorí všetko, s najväčšou pravdepodobnosťou sa od neho dopočujete tejto vety. Ľudia si veľakrát myslia, že ak niečo zamlčia, vlastne neklamú, takto to však určite nie je. Aj zamlčanie niečoho je klamstvo a slovo “asi” v tejto vete klamstvo naznačuje. 

#2 “To predsa nevieš dokázať.”

V tomto prípade dáva osoba jasne najavo, že síce niečo spáchala, no zároveň veľmi dobre vie, že ešte ste neprišli na to, ako jej to dokázať – a preto sa môže naďalej tváriť, že sa vlastne nič nestalo. Dajte si preto na túto frázu veľký pozor. 

Photo by Taras Chernus on Unsplash

#3 “Prečo by som to spravil?”

Keď niekomu položíte otázku, na ktorú nedokáže odpovedať a je v rozpakoch, miesto odpovede “zaútočí” protiotázkou, čím získa čas navyše na premýšľanie. Ak teda niekto odpovedá takto namiesto jednoznačného “Neurobil som to”, mali by ste sa mať na pozore. 

#4 “Obviňuješ ma?”

Protiútok či pasívne agresívna reakcia nie je dobrým znamením. Ak má predsa človek čisté svedomie, takto by určite nereagoval. Ak ho však nemá, okamžite začne útočiť a hájiť si svoju česť – aj keď väčšinou úplne neoprávnene.

#5 “Nepamätám si na to.”

A potom sú tu ľudia, ktorí trpia “výpadkami pamäte”. Samozrejme si veľmi dobre uvedomujú, čoho sa dopustili, no aby si to nemuseli priznať, budú predstierať, že na nič také si už vlastne nespomínajú. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov