Aké každodenné radosti by ste mali zažiť predtým, než sa rozhodnete niekde usadiť?

Predtým, než sa rozhodnete niekde usadiť a zostať na jednom mieste na pekne dlho, predtým, než poviete „áno“ niekomu, s kým sa rozhodnete stráviť zvyšok svojho života, predtým, než sa rozhodnete mať rodinu, predtým všetkým by ste v živote mali zažiť ešte iné veci. Malé drobnosti, záblesky šťastia, ktoré vám pomôžu stať sa presne tým človekom, akým sa máte stať.

Článok pokračuje pod videom ↓

A o akých veciach to tu hovoríme?

#1 Cestovať sólo

Ten, kto tvrdí, že cestovať sám na vlastnú päsť je zlé, to pravdepodobne ešte nikdy neskúsil. Sólo cestovanie – bez akýchkoľvek spoločníkov, sa síce môže zdať trochu zvláštne či pre niekoho strašidelné, ale je to skvelá príležitosť na to, aby ste svet preskúmali svojimi vlastnými očami. Aby ste čo to zistili o sebe, naučili sa byť trochu viac samostatní, prestali sa báť komunikovať či spoliehať sa na svoj vlastný inštinkt. Sólo cestovanie je skvelou lekciou do života, ktorá prináša len samé plusy.

#2 Bývať vo vlastnom

Osamostatniť sa od rodičov a zriadiť si svoju prvú domácnosť. Prvú ozajstnú domácnosť. Vyskúšať si, aké to je zrazu sa starať o všetko, platiť účty a hlavne, vytvoriť si svoje vlastné kráľovstvo, svoj vlastný priestor, ktorý môžete hrdo nazývať domov.

#3 Nebáť sa ísť za svojimi snami

Keď nie teraz, tak kedy? Každý len odkladá svoj sen, svoju túžbu niekam do úzadia a namiesto toho sa sústredí na iné – často aj nepodstatné veci. A pri tom by stačilo len na chvíľu začať pracovať na svojom sne a sami by ste boli prekvapení, aké zázraky by sa začali diať.

unsplash.com

#4 Užívať si

Po náročných dňoch plných stresu si musíte nájsť priestor aj na zábavu. Nikto predsa nevydrží byť celé dni napnutý ako strunka a potom sa vôbec neuvoľniť. Ako často hovorila moja známa: „Človek sa musí naučiť aj to, ako v živote oddychovať, pretože oddych je veľmi dôležitý“. Tak prestaňte všetko brať tak vážne a dovoľte si na chvíľu nerobiť naozaj nič.

#5 Vedieť, že nemusíte všetko vedieť

Možno sa teraz nachádzate v živote pred dôležitým rozhodnutím, no neviete, čo máte robiť. Možno sa cítite neisto a strachujete sa o svoju budúcnosť. Možno sa len cítite zúfalo, pretože máte pocit, že ste sa dostali do labyrintu, z ktorého niet cesty von. V takom prípade si musíte uvedomiť, že aj keď neviete všetko, je to v poriadku. Nikto predsa nevie všetko. Odpovede sa vám v ten pravý čas ukážu aj samé.

#6 Urobiť hlúpe rozhodnutia

Nikto učený z neba predsa nespadol. No tak ste urobili niekoľko zlých rozhodnutí, a? Zlé rozhodnutia jednoducho patria k životu. A nie len to, sú pre nás dokonca potrebné. Bez nich by sme sa totiž nikdy nepoučili a bez toho by sme nerástli. Buďte vďační za každé zlé rozhodnutie, ktoré ste urobili, pretože práve to vás v živote posunulo ďalej.

#7 Zamilovať sa

Zamilovať sa šialene a bezhlavo. Zamilovať sa do niekoho na prvý pohľad. Robiť s ním všetky tie bláznivé veci, smiať sa a objavovať. A potom dlhé noci plakať do vankúša, mať zlomené srdce a prisahať, že už si nikdy nič s nikým nezačnete. Skúsiť, aké to je milovať a byť milovaný.

unsplash.com

Pozri aj: Ste single? Toto môže byť 7 dôvodov, prečo sa stále nezobúdzate vedľa svojej spriaznenej duše

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov