Čoraz viac ľudí trpí pocitmi osamelosti. Tie často prerastajú až do presvedčenia, že na svete nejestvuje človek, ktorý by s nimi vydržal viac ako len pár dní.

Uvedomiť si, odkiaľ tieto pocity vychádzajú, vám pomôže nie len vybudovať si harmonický vzťah s milovanou osobou, ale hlavne sám so sebou. A to je v dnešnej dobe, myslím si, dobrý deal.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Ste mysľou v predchádzajúcom vzťahu

Snažíte sa dokázať sebe aj bývalým, že ste žiadaní. Efekt to má však často opačný a trpíte tým nielen vy. Takéto správanie vás na ceste za potencionálnym partnerom či partnerkou môže skôr brzdiť. Nikoho z nás predsa neteší pozícia záchranného kolesa, ani ľudského prostriedku na vyvolanie žiarlivosti v ex partneroch. Oveľa efektívnejšie je dať si po rozchode čas a pokúsiť sa pochopiť, čo v skutočnosti chcete.

#2 Máte veľké očakávania

Niektoré dievčatá snívajú o princovi a niektorí chlapci nie sú o nič skromnejší. Tiež túžia po tom, aby ich dievča bolo dokonalé v každom smere. Áno, možno nás to tak naučili rozprávky, ktoré síce často poukazujú aj na relevantnejšie hodnoty, avšak skutočný život so skutočnými ľuďmi je úplne iný príbeh.

Nie je na škodu, zamerať svoju pozornosť v prvom rade na seba. Nie, nehovoríme tu o narcizme. Treba sa len na chvíľu zastaviť v honbe za fiktívnou dokonalosťou a popri tom si aj zadefinovať pár skutočností. Ako vyzeráte? Čo môžete ponúknuť dotyčnej osobe? Bude sa vo vašej spoločnosti cítiť dobre? Z rozprávok už vieme, že princovia sa oženili s princeznami.  Tak ak túžite po sčítanej, inteligentnej, aktívnej osobe, čo tak pokúsiť sa rozvinúť tieto stránky aj v sebe?

pixabay.com

#3 Snívate o niekom, kto už svoju spriaznenú dušu má

Nestrácajte zbytočne svoj drahocenný čas. Samozrejme, že sa v našom živote môže stať čokoľvek a nikoho nehodnotíme, ale premýšľajte nad tým: viete si predstaviť, že osoba, ktorá je schopná podvádzať, je vašou „spriaznenou dušou“? Nenahovárajte si, že ste lepšia alebo lepší. Je viac ako pravdepodobné, že aj keď nahradíte ich miesto, následné pochybnosti typu „čo ak podviedol aj mňa“ na seba nenechajú dlho čakať a určite vám dajú zabrať.

#4  Vaša dôvera pokrivkáva

Všetci sú rovnakí! Všetky sú rovnaké! Všetci chcú len to jedno! Toto sú veci, ktoré často počujeme o mužoch, a áno, aj o ženách. No v týchto výrokoch je určite istá pravda, najmä ak ste náchylní zaľúbiť sa len do jedného typu ľudí. Ešte raz však pripomíname, že nenáhliť sa nie je v tomto prípade na škodu. Nemusíte dôverovať hneď všetkým, len to nie. Ale ani od seba neodháňajte druhých prehnanou nedôverou. Nie ich vinou vám ex ublížil či ublížila. Pozorujte ľudí okolo seba a skúste sa zamerať viac na detaily.

pixabay.com

#5 Bojíte sa vážneho vzťahu

Ťažko sa to priznáva. Nedostatok dôvery, že vaše pocity ustoja skúšku každodenného rutinného života, podvedomý strach zo straty vášho osobného priestoru, strach, že budete závislí na vašom milovanom. Všetky tieto veci vytvárajú neviditeľnú stenu okolo vás a zbavujú vás príležitosti stretnúť niekoho nového. Ako môžete zmeniť situáciu? Neexistuje jedno konkrétne riešenie, ale ako pri všetkých predchádzajúcich bodoch, pokúste sa najprv pracovať na sebe. Nájdite si zaujímavý koníček, vyjdite si častejšie von a vypustite zo svojej mysli negatívne myšlienky.

#6 Zúfalo túžite byť obľúbení

Páv predvádzajúci svoj chvost, majúc za efekt pozornosť druhých, funguje len v ríši zvierat. Takéto správanie u ľudí podnecuje skôr k výsmechu až ľutovanie a neraz doslova odpudzuje. Neobliekajte si krajkové šaty a nemrhajte milými úsmevmi ak sa na to práve v danom momente necítite. V prvom rade buďte sami sebou. Tá pravá osoba to určite ocení.

pixabay.com

#7 ste nedočkaví

Prepadli sme povesti o biologických hodinách a tak niektorí z nás sú schopní vidieť „toho pravého“ či „tú pravú“ v každej druhej osobe a uháňať sa za ňou. Samozrejme, vidina vážneho vzťahu je skvelá vec, ale mená spoločných detí si naozaj nechajte na neskôr. Na prvom, a dovolíme si tvrdiť, že aj na desiatom rande ešte stále môže tento prístup vydesiť aj tých, ktorí vo vašej prítomnosti od začiatku cítili niečo viac ako len obyčajnú príťažlivosť.

Pozri aj: Týchto 16 vtipných obrázkov o prirodzene kontroverznej povahe všetkých žien vás zaručene pobaví

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov