Foto: Photo by Greg Rakozy on Unsplash

Platia jednoducho vždy a navždy.

Naše životy sa riadia istými “zákonmi” a pravidlami. Niektoré sa nám páčia viac, iné menej, no to na ich platnosti nič nemení. Presne takých je aj takýchto 7 nemenných zákonov vesmíru. Pri niektorých budete mať pocit, že radšej by ste počuli niečo iné, no veľakrát je práve ich prijatie to, čo nám prinesie pokoj na duši.

Článok pokračuje pod videom ↓

Zosumarizoval ich portál Thought Catalog. 

#1 Odpovede na vaše najväčšie problémy nie sú “sexy”

Problémom je, že my tie odpovede veľakrát aj vidíme, no nezdajú sa nám byť dostatočne atraktívne na to, aby sme ich prijali – a tak pred nimi naďalej zatvárame oči. Pravdou však je, že skutočná zmena väčšinou nie je “sexy”, vždy si vyžaduje veľa tvrdej práce a čas. 

#2 Naša myseľ nehľadá riešenia, hľadá odpočinok

O našej mysli si veľakrát myslíme, že je zázračným strojom na riešenie všetkých problémov – od svetovej chudoby, cez problémy v práci až po nevhodné správanie sa vašej polovičky. To, čo ale naša myseľ skutočne chce, je svätý pokoj a hľadá len miesto, kde by ho získala. Doprajte jej ho. 

#3 Nič sa nezmení, pokiaľ to nezmeníte vy

Takmer každý človek strávi nie málo času čakaním na zmenu. Čakáme na lepšiu prácu, na lepšieho partnera, na lepších priateľov či na krajšie bývanie. Pravdou ale je, že žiadna zmena nepríde sama, pokiaľ jej nepôjdeme naproti. 

Photo by josue Verdejo from Pexels

 

#4 Láska tu buď je alebo nie je

Ak vám niekto povie, že nevie, čo cíti, z tohto vzťahu okamžite odíďte. Láska nie je Schrödingerova mačka, teda že tu je aj nie je zároveň. Láska tu buď je alebo nie je. Keď tu je, pocítite to. Ale pocítite to aj vtedy, keď tu nie je. 

#5 Pravá láska je záhadná

Nebolo by skvelé, keby ste si mohli vybrať, do koho sa zamilujete a s kým budete vo vzťahu? Všetci ale veľmi dobre vieme, že takto to jednoducho nefunguje. Sme “obeťami” a “zajatcami” lásky, nie jej architektami. 

#6 Bohatí sme iba vtedy, keď sme slobodní

Áno, peniaze sú skvelé. Dôvodom toho je ale predovšetkým jedna, jediná vec, a to síce to, že peniaze nám dávajú slobodu. Tú však môžete získať aj bez peňazí – a ak sa vám to podarí, budete ešte bohatší, než ľudia hoci aj s tým najväčším majetkom, no bez slobody v duši. 

#7 Raz stratíte úplne všetko

Tento zákon je zrejme najnepríjemnejší, no jeho podstatou je to, že každý jeden z nás raz zomrie. Niektorí o týždeň, niektorí o 5 rokov, niektorí o 50 rokov, no čaká to každého jedného z nás. A v ten deň, kedy sa to stane, prídete o úplne všetko. Vážme si preto každú jednu sekundu nášho života a žite presne tak, ako žiť chcete. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov