Tieto dôvody vás presvedčia, že randiť s knihomoľom je skvelé.

Knihomoľ. To je niekto, kto nielenže má rád knihy a je schopný čítať ich rýchlosťou svetla, to je niekto, kto knihy priam zbožňuje. Radšej bude sedieť doma pod perinou s knihou v ruke, akoby bol niekde v bare. Je to niekto, kto má myseľ plnú myšlienok a nápadov. Je to niekto, kto možno pôsobí navonok ticho, ale v skutočnosti si v hlave so sebou nosí celý vesmír. A prečo je dobré randiť s takým knihomoľom? Tu máte rovno sedem dôvodov.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Knihomoli sú inteligentní

Ľudia, ktorí viac čítajú, majú prirodzene väčší rozhľad. Mozog síce nie je skutočný sval, no to neznamená, že sa nedá trénovať a posilňovať. Každá prečítaná stránka je pre mozog ako jeden drep. Ak chcete teda chodiť s niekým inteligentným, knihomoľ je tá správna voľba.

#2 Je zaujímavé s nimi viesť konverzáciu

Tento týždeň som čítala, že kým niektorí ľudia si myslia, že Zem sa pohybuje priamočiaro v štvrtej dimenzii, iní si myslia, že sa pohybuje v tvare elipsy v tretej dimenzii. Taktiež som čítala, že údaj hovoriaci o tom, že ľudia milujú  sladkosti siaha až do roku 10 000 pre naším letopočtom, alebo že banány sú v podstate bobule. Myslím, že nie je o čom – knihomoli sú jednoducho tí najlepší a najsprávnejší ľudia, s ktorými by ste chceli viesť zaujímavú konverzáciu.

unsplash.com

#3 Sú nezávislí

Človek, ktorý veľa číta, vás nebude neustále prosiť o pozornosť. A ak aj náhodou zrušíte nejaké spoločné plány, nebude z toho robiť tragédiu.

#4 Knihomoli sú úspešnejší

Priemerný CEO číta jednu knihu za týždeň. Priemerný človek strávi 3-4 hodiny denne pozeraním televízie a číta len veľmi málo. Taktiež, najchudobnejší ľudia čítajú najmenej, najbohatší najviac. Ľudia ako Warren Buffet alebo Bill Gates čítajú 8 hodín denne. Na otázku, akú by chceli mať superschopnosť, odpovedajú tým, že si želajú, aby mali možnosť čítať rýchlejšie. A je ťažké vyvrátiť tento argument, o to viac, ak majetok týchto dvoch ľudí predstavuje 140 miliárd dolárov.

#5 Sú zdravší

Dokázané a overené – čím viac čítate, tým menej je pravdepodobné, že sa budete správať „toxicky“ a k svojmu zdraviu (či už psychickému alebo fyzickému) bezohľadne. Či už ide o jedlo, šport, ľudí vo vašom okolí alebo vaše myšlienky – čím viac čítate, tým viac budú tieto veci lepšie a zdravšie.

unsplash.com

#6 Sú tolerantnejší

Knihomoli tvrdia, že vedomosť oslobodzuje človeka od nevedomosti. Čím viac budete čítať o rôznych kultúrach, nápadoch a myslení, tým menej pravdepodobne budete kritizovať rozdiely medzi ľuďmi a stanete sa tolerantnejšími.

#7 Sú menej náchylní k hlúposti

Možno to súvisí s predchádzajúcim bodom alebo bodom číslo 1, ale treba to spomenúť znova: čím viac budete čítať o príbehoch, a čo je dôležitejšie – aj o chybách, ktoré urobili iní ľudia, tým menej je pravdepodobné, že ich urobíte aj vy.

Pozri aj: 5 problémov, ktoré musí denne riešiť každý jeden knihomoľ

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov