Foto: pexels.com

Zotavovanie je dlhý proces, ale na jeho konci vás čaká vaša lepšia a šťastnejšia verzia.

Zotavovanie sa z rozchodu je bolestivý proces. Celé dni len plačete, utápate sa v smútku, priveľa rozmýšľate o tom, čo sa stalo a priveľa rozmýšľate nad tým, čo by sa mohlo stať. Pociťujete smútok, apatiu, zlosť, bolesť, zúrivosť, jednoducho povedané všetky pocit naraz. Nie je to jednoduché a ani nebude. A aj z toho dôvodu by ste mali vedieť týchto 7 vecí, ktoré by vám mohli v tomto procese pomôcť.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Zotavovanie sa si vyžaduje čas a trpezlivosť

Buďte k sebe láskaví a dobrí. Buďte trpezliví. Zotavovanie trvá nejaký čas. Neudeje sa to zo dňa na deň. Neudeje sa to ani z týždňa na týždeň. Proces zotavovania je dlhý. A dokonca je veľakrát sprevádzaný bolesťou, utrpením a slzami. Ale to je v poriadku. Pretože nakoniec aj tak vždy svitne slnko.

#2 Všetky vzťahy vás nejakým spôsobom ovplyvňujú

Môžete sa tváriť, že na daný vzťah zabudnete, no v skutočnosti to nie je možné. Nie je to možné preto, pretože každý vzťah vás do istej miery ovplyvňuje, formuje vaše ja a stojí vás kúsok života, ktorý už nikdy nevrátite. Do každého nového vzťahu vstupujete aj s lekciami z toho predchádzajúceho. A ak sa dokážete poučiť, potom ste vyhrali.

pexels.com

#3 Rozchody zahŕňajú rozpad

Rozpad vášho srdca na milión kúskov. Rozpad vás na tisíc malých dielikov. Rozpad celého sveta, ktorý ste doteraz poznali. Rozpadá sa všetko navôkol, vrátane vás, a vy s tým nedokážete nič urobiť. Môžete sa s týmto rozpadom jedine vyrovnať a prijať ho. Prijať ho preto, pretože už nič nebude také, aké to bolo kedysi. Ale vytvorí sa pre vás nový svet a ten bude taký, ako ešte nikdy.

#4 Vzťahy nikdy úplne nekončia; len sa menia

Možno máte pocit, že sa nejaký vzťah skončil, no je potrebné si uvedomiť, že je to len čiastočná pravda. Noví ľudia prichádzajú do vášho života, aby vás niečo naučili. A potom, keď splnia svoju misiu, odídu. Tak to je. Ľudia prichádzajú a odchádzajú a rovnako tak vy nebudete vždy rovnakou verziou seba samého. Budete sa meniť tiež. Rovnako ako všetko ostatné.

#5 Izolácia nepomáha

Jednoduché konštatovanie, ktoré by ste mali mať na pamäti. Aj keď sa popri zotavovaní sa z rozchodu budete chcieť utiahnuť do svojej ulity, zašiť sa do svojho hniezda a už nikdy z neho nevyliezť, je dôležité tráviť čas s ľuďmi. Vyrozprávať sa. Zasmiať sa s nimi. Baviť sa. Žiť. Neizolujte sa od ostatných a neodháňajte ich od seba. Nikam to nevedie.

pexels.com

#6 Neodsudzujte, snažte sa pochopiť

Je jednoduché odsúdiť niekoho správanie. Je jednoduché hodiť ho do krabice a zaškatuľkovať. A vedzte, že to budete robiť, pretože budete trpieť. Ak vám niekto ublíži, tá posledná vec, ktorú by ste chceli urobiť, je pozerať sa na svet jeho očami a snažiť sa pochopiť, prečo urobil to, čo urobil. No niekedy je práve toto vec, ktorá pomôže. Pomôže vám zotaviť sa a ísť ďalej.

#7 Je dôležité naučiť sa odpúšťať

A ak existuje ešte jedna vec, ťažšia než všetky ostatné, tak je to schopnosť odpustiť. Ak vám niekto ublíži, nechcete mu odpustiť. Chcete pomstu. Chcete, aby trpel. Chcete, aby trpel ešte viac. No ak sa skutočne túžite zotaviť, ak skutočne túžite po slobode a šťastí, potom odpustiť je naozaj nevyhnutné.

pexels.com
themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov