Foto: Image by engin akyurt from Pixabay

Je zlomená, no dokáže milovať.

Možno ste práve stretli dievča, ktoré sa vám páči, no je zlomené. Je zranené ľuďmi a vzťahmi z minulosti, má zlomené srdce a v hlave neporiadok. Aké sú vaše šance? Možno väčšie, než si myslíte. Milovať „zlomené“ dievča rozhodne nie je jednoduché a vyžaduje si to dávku trpezlivosti. No ak vydržíte, uvidíte, že každý z jej rozbitých kúskov zapadne na svoje miesto a všetko bude napokon dávať zmysel.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tak ako teda milovať také dievča? Skvelé rady poskytol portál The Minds Journal.

#1 Majte trochu súcitu a počúvajte

Počúvajte, čo sa vám snaží povedať. Počúvajte, čím si momentálne prechádza a súciťte s ňou. Niekedy nedokáže úplne presne vyjadriť, čo všetko sa stalo v jej minulosti a aká veľká bolesť zasiahla jej život, no ak jej sľúbite, že budete stáť po jej boku a budete ju počúvať, otvorí vám dvere do svojho sveta.

pexels.com

#2 Pochopte, že nemôžete vyriešiť všetky jej problémy, a tiež, že to od vás ani nechce

Každé „zlomené“ dievča si so sebou ťahá všetky svoje problémy a ťažkosti. Ale musíte pochopiť, že nechce, aby ste ich vyriešili za ňu. Bojuje s vlastnou minulosťou, bojuje s vlastnými myšlienkami, no nehľadá rytiera na bielom koni. Ona si s tým dokáže poradiť aj sama. Potrebuje to len čas.

#3 Dajte si pozor, aby ste k nej boli jemní, no zároveň s ňou nezaobchádzajte, akoby bola zo skla

Je zlomená, to áno, ale nie je zo skla. Nechce, aby ste na ňu tlačili alebo naliehali, no taktiež nechce, aby ste sa k nej správali, akoby bola z cukru a mala sa každú chvíľu roztopiť. Zaobchádzajte s ňou, ako s každou inou osobou. Buďte jemní, no nie agresívni.

pexels.com

#4 Nenúťte ju, aby vám musela vysvetľovať, čo cíti

Nesúďte ju na základe jej minulosti. Nehrabte sa v jej minulosti. Nenúťte ju prežiť tie veci ešte raz. A nikdy ju nenúťte vysvetľovať to, prečo cíti to, čo cíti. Niekedy je ťažké vysvetľovať niečo, čomu ani my sami nerozumieme.

#5 Dodržujte svoje sľuby

Chcete si ju získať? Ukážte jej, že to, čo hovoríte, dokážete aj splniť. Nechce v živote ďalšieho človeka, ktorý má len veľa rečí, no keď príde na lámanie chleba, neurobí nič. Ukážte jej, že ste čestný a spoľahlivý, a že to, čo poviete, to aj splníte.

#6 Ukáže jej, že ste iný

Ukážte jej, že nie ste ako všetci ostatní. Ukážte jej, že nech sa deje čokoľvek, budete stáť pri nej, budete ju podporovať, budete ju počúvať, budete jej dôverovať – a ona môže dôverovať vám, a budete ju milovať. Ukážte jej, že ste iný. Ukážte jej, že aj keď je teraz smutná a zlomená a rozbitá na milión drobných kúskov, vám to nevadí a máte radi každý jeden z nich.

pexels.com
themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov