Foto: Photo by Tim Savage from Pexels

Ak to chcete introvertom uľahčiť, tieto otázky rozhodne vynechajte.

Introverti sa denno-denne dostávajú do mnohých situácii, ktoré pre nich nie sú práve najpríjemnejšie. Musia vynaložiť dvakrát viac úsilia než ostatní, aby ich zvládli, a potom chcú len jediné: byť aspoň na chvíľu osamote. A small talky s ostatnými rozhodne patria medzi činnosti, ktoré z nich doslova vyciciavajú energiu. Preto, ak to chcete introvertovi trochu uľahčiť, potom sa rozhodne vyhnite týmto otázkam – sú to totiž tie najhoršie, ktoré im môžete položiť.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 „Prečo vždy robíš *vložte akúkoľvek zvláštnu činnosť*?“

Byť introvertom nie je jednoduché. Často je to sprevádzané úzkosťami, podceňovaním seba samého, pochybovaním o sebe či cítením sa nepríjemne v rôznych sociálnych situáciách. A navyše, každý z nás má svoje neresti, ktoré sa ukazujú len v takýchto momentoch. Niekto si obhrýza nechty, iný sa zas hrbí, hrá sa s vlasmi, klepe prstami po stole, neustále hýbe nohou a mnohé iné. A akokoľvek sa snažíme, nie je to niečo, čo by sme vedeli zastaviť či ovládať. Preto by ste si rozhodne mali dať pozor na to, čo hovoríte. Načo introverta ešte viac rozladiť tým, že si ho budete kvôli takým veciam doberať a posmievať sa mu?

unsplash.com

#2 „Chodíš s niekým?“

Introverti sú veľmi uzavreté osoby. Nepáči sa im, ak musia rozprávať o významných osobách v ich živote, o ich vzťahoch a už vôbec nie, ak od nich chcete počuť všetky podrobnosti a detaily. Svoje súkromie a teda aj milostný život si naozaj veľmi dobre strážia a nechávajú si ho viac menej pre seba. A navyše, ak by ste patrili medzi ich blízkych priateľov, prípadne medzi ľudí, ktorým dôverujú, odpoveď na túto otázku by ste dávno poznali.

#3 „Čo budúcnosť? Aké máš plány?“

Pravdepodobne jedna z najhorších otázok. Prečo? Po prvé, ani introverti sami na to ešte nepoznajú odpoveď, a preto sa im o tom nerozpráva ľahko. Po druhé, ak by ju aj poznali, prečo si myslíte, že by to len tak niekomu na počkanie vešali na nos? Introverti majú mnoho plánov a skvelých nápadov, no tie si zaručene nechávajú pre seba – až do toho správneho momentu. A po tretie, nemajú radi, keď im niekto hovorí, ako majú žiť alebo čo majú robiť. Takže nie, otázky o budúcnosti rozhodne nie sú dobrá voľba.

unsplash.com

#4 „Kedy bude svadba/kedy budeš mať deti?“

Na prvý pohľad možno celkom nevinná otázka, no v skutočnosti to dokáže každého introverta poriadne rozladiť. Opäť, neradi zdieľajú veci zo svojho života, ktoré patria iba im. Takže vedzte, že ak by sa schyľovalo k svadbe a podobným záležitostiam, všetko by ste sa dozvedeli v ten správny čas. Nemá zmysel na nich tlačiť a naliehať.

#5 „Dokážeš sa vôbec zabávať?“

Kým predchádzajúce otázky by sme mohli zaradiť do kategórie „to nie je tvoja vec“, táto otázka je trochu iná. Je pravda, že introverti vyhľadávajú skôr tichšie miesta s menšou skupinou ľudí (ľudí, ktorých veľmi dobre poznajú a sú im blízky), no to, že nechodia tak často na obrovské párty a podobné akcie ešte neznamená, že sa nevedia zabávať, odviazať, alebo že nemajú žiaden sociálny život. Introverti len nachádzajú radosti v odlišných veciach. To z nich však nerobí nudných ľudí.

unsplash.com
introvertdear
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov