Foto: Unsplash/S Migaj

Byť sám je lepšie ako byť vo vzťahu s niekým, kto si vás nezaslúži.

Ak ste s nesprávnou osobou, môžete sa nepretržite hádať alebo jednoducho mať neustále pocit, že vám niečo chýba. Najjasnejším znakom ale je, že ste nešťastní. Ak ste vo vzťahu, ktorý vám neprináša žiadnu radosť, je lepšie byť sám. Aj keď to môže znamenať, že sa budete cítiť rozladení a osamelí, nie je to ani zďaleka také bolestivé, ako byť s niekým, kto vám denne ubližuje.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál I Heart Intelligence uvádza 5 dôvodov, pre ktoré je lepšie ostať single.

#1 Neutápajte sa v ľútosti.

Ak ste s niekým, kto vás neurobí šťastným, začnete premýšľať, čo mohlo byť. Platí to najmä vtedy, ak ste vo vzťahu už dlhšiu dobu. Byť sám znamená, že sa neutápate vo výčitkách a nevravíte si „čo keby“.

Foto: Unsplash/Michal Matlon

#2 Život je príliš krátky.

Nikto nemá žiadnu záruku na zajtrajšok. Namiesto toho, aby ste čakali na bezvýznamný vzťah, ktorý vám nerobí radosť, nechajte to tak a choďte za vecami, pre ktoré máte vášeň. Nikdy neviete, koľko času vám zostáva, preto myslite rozumne a nemrhajte ním na človeka, ktorý vám neprináša radosť.

#3 Zažívate slobodu a nezávislosť.

Keď je človek slobodný, má čas nazrieť do svojho vnútra a zistiť, čo vlastne chce. Začína sa učiť veci, ktoré nevedel a rozumie zrazu tomu, čo ho poháňa vpred. Dôležitejšie je, že má slobodu ísť si za svojimi snami a robiť všetko, čo chce. Byť sám znamená byť nezávislý a slobodný, čo množstvo ľudí aj potrebuje.

Foto: Unsplash/Mohamed Nohassi

#4 Zaslúžite si byť šťastní.

Rovnako ako všetci na Zemi, aj vy si zaslúžite byť šťastní. Niekedy, aby ste toto šťastie našli, musíte ukončiť vzťahy s určitými ľuďmi. Ak sa k vám váš partner/partnerka nespráva tak, akoby ste si zaslúžili, choďte preč. Ak vás milujú a starajú sa, no vy máte stále pocit, že niečo chýba, je v poriadku odísť tiež. Na konci dňa si všetci zaslúžia byť s niekým, kto ich robí šťastnými.

#5 Zistíte, čo vlastne chcete.

Byť sám vám dá čas a priestor na zamyslenie sa nad vašimi minulými vzťahmi a nad tým, čo sa vlastne pokazilo. Navyše vám toto obdobie umožní oboznámiť sa s vašimi stanovenými hranicami. Inými slovami, prinúti vás to vidieť presne to, čo potrebujete a chcete. Keď sa naučíte, ako byť sám a šťastný, nikdy sa neuspokojíte s niečím menším, ako chcete, potrebujete a ako si zaslúžite.

Foto: Unsplash/KAL VISUALS
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov