Foto: Image by TeroVesalainen on Pixabay

Ľudia sa môžu pretvarovať ako chcú, niektoré pravdy o sebe aj tak neskryjú.

Ľudia sú majstri v nosení masiek a len veľmi ťažko odhalíte niekoho pravú tvár. Myslíte si, že daného človeka poznáte, no aj po tak dlhom čase vás dokáže svojím správaním prekvapiť. Ako teda odhaliť ľudí? Ako vedieť, čo sa v nich skutočne skrýva? Je jeden spôsob: napovedia vám to drobné, každodenné činnosti. Stačí ich trochu viac počúvať a trochu viac si ich všímať. A uvidíte všetko, čo ste chceli vedieť.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Ak máte priateľa, ktorý o nikom inom nikdy nepovedal nič pekné a vždy sa len na niečo sťažuje, potom si môžete byť istí, že rovnako rozpráva za vaším chrbtom aj o vás.

#2 Keď niekto hovorí, že momentálne „nechce žiaden vzťah“, verte mu. Iba že by vo vás videl tú správnu osobu, no zľakol sa.

#3 Pokiaľ sa ľudia príliš zaujímajú o to, čo si dajú do svojho životopisu a ako to bude vyzerať, potom všetko vo svojom živote robia len kvôli tomu, aby sa zapáčili ostatným.

#4 Ak niekto odmieta kritiku a vôbec sa nezamyslí nad tým, či by to náhodou nemohla byť pravda, potom nikdy nebude počúvať názory ostatných.

#5 Keď niekto povie na vašu adresu ostrý komentár, ktorý vás poriadne zasiahne, vedzte, že ten „smiech“ a nasledujúca veta „žartujem“ nie sú myslené pravdivo. Vážne vás chcel uraziť.

pexels.com

#6 Niektorí ľudia sú dobrí jedine vtedy, keď to vyhovuje im. Rozhodne to však nie sú dobrí ľudia.

#7 Ak si k vám niekto nájde cestu za každú cenu a snaží sa vám ospravedlniť, potom to myslí vážne – pretože výčitky svedomia, to je ten najhorší trest.

#8 Ak sa vám niekto v zlých časoch vyhráža, že odíde, no v tých dobrých vám sľubuje, že zostane, potom sa vás len snaží raniť.

#9 Ak sa niekto dokáže tešiť z úspechov iných bez toho, aby im závidel, potom môžete veriť, že takýto človek je sebavedomý.

#10 Ak niekto odsudzuje ostatných, potom pravdepodobne majú niečo, čo chce on sám.

#11 Všimnite si, ako sa ľudia správajú k ostatným, keď sa im darí. To je ich pravý charakter.

#12 Všimnite si, ako sa ľudia správajú k ostatným, keď sa im nedarí. Aj tam sa ukrýva ich pravý charakter.

#13 Všímajte si, ako sa ostatní správajú k ľuďom, ktorí im nemôžu nič dať.

pexels.com

#14 Ak niekto hovorí, že ho to „vôbec nezaujíma“, potom si môžete byť viac než istí, že ich to zaujíma. A veľmi.

#15 Ak vám niekto povie, ako veľmi ste mu chýbali, no v skutočnosti nevynaložil žiadne úsilie na to, aby sa s vami spojil, potom ste mu až tak nechýbali.

#16 Pokiaľ niekto túži po pomste, potom sa v živote ešte nepohol ďalej.

#17 Ak sa niekto snaží pochopiť iných, dokonca aj tých, ktorí mu ublížili, potom sa v ňom nachádza viac dobra, než by ste čakali.

#18 Keď vám ľudia nezablahoželajú na vaše narodeniny alebo sa zabudnú ukázať na vašich dôležitých udalostiach, potom im na vás v skutočnosti vôbec tak nezáleží.

#19 Ak niekomu poviete, že vám ublížil, no on to hneď poprie, tak ide o sebeckého človeka.

pexels.com

#20 Ak vám niekto povie, že sa kvôli vám zmení, neverte mu. Zmení sa jedine vtedy, keď to bude chcieť on sám.

#21 Ak niekto ospravedlňuje svoje útočné správanie tým, že povie: “No čo, snažím sa byť len úprimný“, potom sa v ňom až tak veľa úprimnosti nenachádza.

#22 Ak má niekto potrebu vás neustále opravovať a nikdy s vami nesúhlasí, potom vo vás cíti konkurenciu.

#23 Vždy dajte na svoju intuíciu. Vždy. Tá vám od začiatku hovorí o danom človeku pravdu. Nemýli sa.

pexels.com
thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov