Ak aj vy ste introvert, potom sú vám tieto frázy dôverne známe.

To, čo je pre bežných ľudí najobyčajnejšia vec, môže byť pre introvertov niečo nemožné. Introverti naozaj znášajú mnohé situácie ťažšie, než bežní ľudia a ak sa do toho ešte pridá úzkosť, potom je to desaťkrát horšie. Introverti preferujú tichšie miesta, menej ľudí, viac času pre seba a priateľov, ktorých poznajú. Všetko ostatné je pre nich vychádzka z komfortnej zóny. A tieto frázy neraz dokážu poriadne vystrašiť každého.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 „Každý sa postaví a povie nám niečo o sebe.“

Začneme hneď takto z ostra. Poznáte ten pocit, keď sa máte postaviť pred skupinku ľudí a predstaviť sa? A rozprávať tie otrepané frázy ako “Vo voľnom čase rád čítam knihy“? Správne, to je nočná mora každého introverta.

#2 „Musíš prísť, bude tam každý!“

Bude tam každý? Tak to nie, ďakujem. Introvert preferuje radšej miesta, kde to nie je tak preplnené ľuďmi.

#3 „Povedz mi čokoľvek o sebe.“

Veľmi podobná situácia ako v prvom bode, v ktorej sa introverti cítia asi tak príjemne, ako keď sa prejete zemiakového šalátu na Vianoce, až je vám zle. Prečo zo všetkých tém, ktoré existujú, sa musíme rozprávať práve o mne? Túto otázku si zrejme položil nejeden introvert.

#4 „Pozval som ešte ďalších ľudí, dúfam, že ti to nebude vadiť.“

Toto je jednoznačne najvyššia forma zrady. Ak mal byť ten večer len o nás dvoch, len ty a ja, prečo ho kaziť a pozývať aj ostatných? Jasné, že mi to bude vadiť.

unsplash.com

#5 „Dnes je vonku celkom zima.“

Dámy a páni, držte sa, prichádzajú konverzácie o počasí. Určite poznáte to trápne ticho, ktoré sa každý snaží vyplniť nezmyselnými rečami o tom, ako už dlho nepršalo, je obrovská zima alebo naopak, veľmi teplo. Áno, to je niečo, čo introverti naozaj “zbožňujú“.

#6 „Platí to dnes večer?“

Ale nie, vy ste si už urobili vlastné plány a na toho druhého ste celkom zabudli. Naozaj nepríjemná situácia, do ktorej sa rozhodne nechce dostať žiaden introvert.

#7 „Je to skupinový projekt.“

Jedna veta: introverti neznášajú skupinové projekty. Radšej si všetko a v pokoji urobia sami a podľa seba. Spoliehať sa na ostatných sa nevypláca.

#8 Keď učiteľ povie: “Keďže sa nikto nehlási, vyberiem si niekoho náhodne.“

Možno to práve prežívate v školských laviciach, možno ste niečo podobné zažívali pred rokmi, no táto fráza so sebou vždy prináša to isté: malý infarkt.

#9 „Ešte sa mi nechce ísť.“

Ako prosím? Nedohodli sme sa náhodou, že odídeme presne o celej? Už sme tu o desať minút dlhšie a tebe sa ešte stále nechce odísť? Úzkosť stúpa a toto už naozaj prestáva byť sranda pre každého introverta.

#10 „Je to open space.“

To znamená žiadne steny, žiadne súkromie plus konštantný hluk a mnoho ľudí. To znie pre introverta ako „splnený sen“.

unsplash.com

#11 „Nefunguje internet.“

Nechápte to zle, ale pre mnohých introvertov je internet dôležitý. Nie preto, že radšej trávia čas na sociálnych sieťach namiesto toho, aby sa socializovali v reálnom živote. Ale preto, že internet pre introvertov poskytuje skvelé možnosti, ako sa vzdelávať, učiť sa niečo nové alebo sa zaoberať zaujímavými vecami.

#12 „Odídeme skoro ráno a vrátime sa až neskoro večer.“

Keď niekto naplánuje program, ktorý začína päť minút po zobudení a končí desať minúť pred spaním, potom to pre introverta rozhodne nie je veľmi dobre naplánovaný výlet. Kde je aspoň jedna hodina, ktorú by mohol tráviť osamote, aby si aspoň nachvíľu dobil baterky?

#13 „Zavolám ti.“

Panebože, prosím len to nie. Telefón sa rozhodne nepoužíva na také veci ako sú telefonáty. Napíš mi, pošli list, poštového holuba alebo dymový odkaz, len nie žiaden hovor.

#14 „Prišiel si načas, ideme spievať karaoke.“

To je zvláštne, práve odchádzam.

#15 „Team-building.“

Celý deň rozvíjať vzťahy s mnohými ľuďmi (a vo väčšine prípadov predstierať, ako ich milujete)? Žiaden pokoj? Úžasné.

#16 „Niekto zvonil, môžeš ísť otvoriť?“

Rád by som, ale naozaj nemôžem. To sa potom budem musieť s danou osobou rozprávať, a to naozaj nechcem. Prepáč.

unsplash.com

Pozri aj: Toto je 10 možných dôvodov, prečo sú introverti veľakrát jednoducho ticho

introvertdear
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov