Téma smrti sa často spája so smútkom, starobou, ťažkým ochorením a podobne. Niet divu, že sa o nej ľudia neradi bavia.

Život je ale niekedy veľký vtipkár a dokáže si vystreliť aj zo smrti. Spôsoby, akými niektorí ľudia umreli, pripomínajú skôr nepodarené žarty, ako nešťastné náhody. Čo potom v tomto zmysle znamená staré príslovie „Aký život, taká smrť?“

Článok pokračuje pod videom ↓

Nuž, posúďte sami…

1

Garry Hoy, torontský právnik, skonal po páde z 24. poschodia mrakodrapu po tom, čo sa snažil demonštrovať, že sklenená výplň v oknách je nerozbitná a nepriestrelná.

Unsplash.com/Verne Ho

2

V roku 2013 bol João Maria de Souza rozdrvený kravou. Ako je to možné? Spadla naňho zo stropu. Respektíve, preborila sa pod ňou strecha, na ktorú vyšla z neďalekého svahu.

3

Brandon Lee, syn slávneho herca Brucea Leeho, zomrel v roku 1993 pri natáčaní filmu The Crow po tom, čo ho kolega Michael Masseo postrelil omylom nabitou zbraňou.

4

Univerzitná profesorka chémie, Karen Wetterhahn, zomrela v roku 1999 na otravu zlúčeninou ortuti. Smrť nastala 10 mesiacov po tom, čo jej niekoľko kvapiek dimetylortuti kvaplo na jednu z rukavíc. Toto nešťastie viedlo k masívnej revízii bezpečnostných predpisov.

5

Strieľať do vzduchu nie je také bezpečné, ako sa zdá. Svoje o tom vie David Grundman, ktorý strieľal do obrovského kaktusu, pod ktorým stál. Jedno z ramien sa odtrhlo a privalilo ho. Aj vám napadlo, že karma je zdarma?

6

Aj keď golf nie je extrémnym športom, aj on môže zabíjať. Jeremy Breno zomrel pri golfe v roku 1994, keď nahnevaný z prehry hodil o lavičku tašku s palicami a jedna z nich sa ulomila, odrazila späť a prebodla mu srdce.

Unsplash.com/Igor Ovsyannykov

7

Korunný princ Francúzska, Filip, zomrel v roku 1131 pri jazde na koni. Nie, nebola to žiadna dôstojná smrť pri páde z koňa počas poľovačky a podobne. Princ Filip sa len tak promenádoval po Paríži, keď mu zrazu do cesty vbehlo prasa, na ktorom sa jeho kôň potkol a Filipa zhodil.

8

Možno o tom neviete, no aj roboty majú na svedomí ľudské životy, a to nielen vo filmoch. V roku 1979 skonal Robert Williams po tom, čo ho v továrni automobilky Ford omylom udrel po hlave výrobný robot.

9

Naozaj bizarnú, až bláznivú smrť mal Japonec Takuya Nagaya. Začalo to tým, že sa začal po zemi plaziť ako had. Jeho otec ho pohrýzol, lebo sa snažil oslobodiť svojho syna z posadnutia hadím démonom. Takuya na následky uhryznutia zomrel.

10

Ďalší dôkaz, že géniovia sú zároveň blázni. Istý skvelý matematik Kurt Gödel zomrel po vyhladovaní na smrť. Dôvod: jeho manželka bola hospitalizovaná a on, keďže trpel paranojou, odmietal jesť jedlo, ktoré mu pripravil niekto iný.

11

Máte nádchu a tečie vám z nosa? Aj keď vás otravuje večné fúkanie nosa do vreckoviek, ostaňte radšej pritom. Istý muž si do nosa radšej strčil tampóny, aby sa počas spánku nemusel budiť na to, že mu tečie z nosa. Nezobudil sa vôbec, keďže tampóny zastavili nielen jeho hlieny, ale aj dýchanie.

12

V roku 2010 sa zabil Jim Heselden, spolumajiteľ spoločnosti Segway, keď spadol s jedným zo svojich výrobkov z útesu.

11

Ani zdravý životný štýl nie je zárukou dlhého života. Basil Brown, horlivý zástanca vyváženej a zdravej stravy, zomrel na predávkovanie sa vitamínom A, čo bolo následkom jeho kampane, keď počas 10 dní vypil 35 litrov mrkvovej šťavy.

12

Zobudiť sa na vlastnom pohrebe, ale len na to, aby ste mohli naozaj umrieť? Pre Fagilyu Mukhametzyanova žiaden problém! Po tom, ako dostal srdcový záchvat a upadol do kómy, ho označili za mŕtveho. Na vlastnom pohrebe sa však prebudil a keď uvidel, čo sa deje, chytila ho taká hrôza, že dostal ďalší srdcový záchvat, ktorý ho tentokrát už naozaj zabil.

13

Milovať prácu až na smrť? Aj to sa dá.  V roku 1971 právnik Clement Vallandigham obhajoval klienta obvineného z vraždy. Keď demonštroval, ako sa mohla obeť náhodou zastreliť, sám sa náhodou zastrelil. Zomrel, no prípad vyhral.

14

Istý walesan predstieral, že je slepý, aby získal ľútosť a sociálne výhody. Zdá sa, že naozaj nevidel riziko, keďže umrel potom, čo spadol do kanála.

15

Smrť neobchádza ani slávnych ľudí. V roku 1927 zomrela slávna tanečnica, Isadora Duncan, keď sa jej prehnane dlhý šál omotal okolo kolesa auta, v ktorom sa mala viesť. Keď sa auto pohlo, šál jej zlomil väzy. Smútil za ňou aj slávny ruský básnik Jesenin.

16

Hovorí vám niečo meno Tycho Brahe? Ak sa vám pri tom vynorí Praha, idete správnym smerom. Tento dánsky šľachtic v nej v roku 1601 zomrel na následky ochorenia obličiek a močového mechúra. Tým predchádzalo to, že mimo svojho domu sa Tycho odmietal ísť vymočiť, pretože to považoval sa nespoločenské správanie.

17

Britský herec Gareth Jones zomrel naozaj bizarne: v živom vysielaní mal zahrať srdcový infarkt, no počas toho, ako ho hral, ho naozaj dostal, no keďže o tom nikto nevedel, nedostal prvú pomoc včas.

18

Na koniec to „najlepšie“. 12. februára 1771 bol švédsky kráľ Adolf Frederick skutočne hladný. Doprial si teda hostinu pozostávajúcu z homára, kaviáru, kapusty, údeného sleďa, šampanského a 14 porcií svojho obľúbeného dezertu hetvägg. Krátko na to zomrel na poruchy trávenia. V školách sa dnes o ňom hovorí ako o kráľovi, ktorý sa ujedol na smrť.

Čo si o tom myslíte? Dajte nám vedieť.

Pozri aj: Aj sex môže zabíjať. Toto je 10 najbizarnejších (a najhlúpejších) úmrtí, za ktoré môže práve on

list25
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov