Skutočná láska nespočíva vo vzájomnom hľadení si do očí. V skutočnosti záleží na niečom absolútne inom.

Tento príbeh je osobnou spoveďou Bryana Reevesa, bývalého kapitána amerických vzdušných síl. Mal všetko. Moc, postavenie, peniaze. No prišiel o to najdôležitejšie. O ženu svojho života. Vy nemusíte urobiť tú istú chybu. Prečítajte si aj vy príbeh, ktorý inšpiroval tisíce ľudí. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Môžeme sa učiť na svojich chybách. No oveľa jednoduchšie (i menej bolestivejšie) je, keď sa poučíme na chybách tých druhých. Ako sa dá zachrániť vzťah, ktorý sa rozpadá? Čo robiť vo chvíľach, keď na partnerovi vidíte len to najhoršie? Prekvapivo môžeme nájsť východisko aj z takejto na prvý pohľad neriešiteľnej situácie.

Päť rokov som ubližoval žene, ktorú nadovšetko milujem

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Tvrdí Bryan. Hovorí o tom, ako fyzicky síce stál pri svojej manželke, no nikdy si ju naozaj nevybral. „Bola naozaj úžasná. Citlivá, inteligentná a sexy. Avšak napriek tomu som ju zraňoval. Vedela ma rozosmiať svojím svojským zmyslom pre humor, a z jej neskutočnej krásy som išiel do kolien. Zobúdzať sa vedľa nej bolo to najkrajšie na svete,“ vyjadruje svoju skúsenosť z prvotnej zamilovanosti.

No Bryanovi a jeho žene sa stalo presne to, čo tisícom párov po celom svete. Hormóny sa upokojili, prvotné štádium zamilovanosti odišlo a prišla (tvrdá) realita. Postupne začal na svojej žene hľadať chyby a nedostatky, čoraz častejšie sa hádali. Muž však nehľadal riešenie problému vo svojom vnútri, ale v okolitom svete. Postupne sa začal zamýšľať nad tým, či by mu nebolo lepšie s nejakou inou ženou.

Ako dni plynuli, každý deň som si čoraz menej vyberal svoju manželku. A každý deň som ju miloval menej.

Tým, že si Bryan každý deň nevybral svoju ženu za partnerku, sústavne tým ubližoval nielen jej, ale aj sebe. Prestal sa zaujímať o život svojej ženy. Prestal jej venovať pozornosť, dávať drobné dary, či vôbec zaujímať sa, aký mala deň. Postupom času v nej prestal vidieť tú nádhernú bytosť, s ktorou sa oženil. No dá sa to zmeniť?

Stačí ten správny uhol pohľadu

Photo by Everton Vila on Unsplash

„Bol som úplne posadnutý svojím hnevom. Celý som sa sústredil na svoj egoizmus. Čím viac som na manželke videl to najhoršie, tým viac som to v nej posilňoval. Vzájomne sme sa zrkadlili a menili na horšie bytosti,“ priznáva Bryan.

V skutočnosti to, na čo zameriame svoju pozornosť, to naozaj posilňujeme. Ak sa však na druhého začneme pozerať očami pozitivity, a hlavne lásky, máme šancu posunúť náš vzťah na kvalitatívne lepšiu úroveň. Netreba hľadať chyby, ale to, čo nás spája.

Partnera si vedome vyberáme každý deň

„Vedome som si ju nevybral za svoju partnerku. A tým, že som si ju každý deň nevyberal ako ženu, ako bytosť, som pomaly, ale isto ničil náš vzťah. Aby som však bol úprimný, ani ona si ma každý deň nevyberala. Nemala pri mne pocit bezpečia, a preto bola často nahnevaná a kričala. Nakoniec som ju opustil,“ hovorí Bryan, pričom je pevne rozhodnutý druhýkrát neurobiť tú istú chybu. Ak bude niekoho milovať, dá sa do toho vzťahu celý. A každý deň urobí svoj vedomý výber.

Ak teda milujete svojho partnera, potvrďte svoj výber každý deň. Pomôže vám to uchovať si láskyplný vzťah…

Pozri aj: Tento silný príbeh o 4 manželkách, ktoré má každý z nás môže kompletne zmeniť váš vzťah k sebe samému

truthinsideofyou
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov