foto: Ewel Tattoo

Rozmýšľate nad tetovaním nôh?

Nastávajúcim obdobím leta sa nám neskracuje len dĺžka oblečenia ale pribúda aj túžba skrášliť si telo novým tetovaním. Výber miesta vie potrápiť nejedného z nás, preto som pre vás rozpísala najčastejšie tetované plochy na nohe a ich výhody a nevýhody.

Stehno 

Jedným z obrovských výhod tohto miesta je, že sa takmer vôbec nemení pri priberaní alebo chudnutí a pristane aj plnším tvarom. Ak sa tetovanie umiestní vhodne, bude ťa skrášľovať roky. Dostatočne veĺká plocha taktiež umožňuje spracovanie zložitejších motívov. Ak sa ocitneš v situácii, že si už budeš vyberať finálnu veľkosť tetovania, je na mieste zvážiť väčšie a určite si nechať poradiť od svojho tatéra. Ja som urobila tú chybu, že som vybrala menšiu veľkosť, pretože stehno bolo jedno z mojich prvých viditeľnejších tetovaní, a teraz odstupom času vidím, že to nebolo najsprávnejšie rozhodnutie — stále mi na nohe niečo “chýba”.

foto: Ewel Tattoo

Stehno môžeme radiť medzi najmenej bolestivé miesta na tele, takže ak nerada trpíš, je ideálnou voľbou.

Koleno

Začneme odstrašujúcou informáciou. Áno, koleno bolí. Je jedným z najcitlivejších miest na tetovanie a jeho hojenie môže byť trochu problematické skrz ohýbanie sa kože pri pohybe a opuch. Vypadnutie farby je preto viac pravdepodobné. Zahojená práca však vie vyzerať veľmi štýlovo, no samotný priebeh tetovania je skôr pre mierne pokročilejších.

Píšťala 

Veľmi elegantná plocha, ktorej pristane jemnejší design na výšku. Opäť je výhodou stálosť tetovania — nebude naň vplývať zmena postavy. Podľa osobnej skúsenosti bolí oveľa menej, ako by človek očakával. Je to zvládnuteľné miesto aj pre slabšie povahy.

foto: Ewel Tattoo

Priehlavok 

Priestor je malý ale o to vhodnejší na menej zložité tetovania — jednoduchšia mandala alebo kvet oživí nejedny lodičky. Pred aj po tetovaní mysli na vhodnú obuv. Ideálne je zvoliť si pohodlné topánky, ktoré netlačia a dýchajú. Ideálne sú tenisky a v lete šľapky alebo pohodlné sandále.

Zadná časť stehna

Nepríjemnejšia ako predná časť nohy. Určite to však spolu zvládneme. Dokáže pôsobiť naozaj sexy — dobre umiestnený motív zvýrazní zadok a odpúta pozornosť od drobných nedostatkov postavy. 

foto: Ewel Tattoo

Lýtko 

Dobrá správa je, že nebolí. Taktiež je miesto veľmi stále miesto z hľadiska zmien na tele a pracuje sa na ňom výborne.

foto: Ewel Tattoo

Rady na záver

Ak si hanblivejší typ, pribaľ si teplákové kraťasy tmavšej farby, alebo staršie kraťasy so sebou (kvôli zašpineniu tetovacou farbou). Pri tetovaní zadnej časti stehna budeš viac odhalená.

Určite nezabudni aj na pohodlné oblečenie na cestu späť. Mať na čerstvom tetovaní skiny džínsy nemusí byť práve najpríjemnejšie. Oblečenie by malo byť vzdušné a pohodlné. Asi by ma módna polícia ukrižovala no radím ti zo srdca — zober si tepláky! Alebo aspoň voľné šaty. Mysli aj na vhodnú obuv a ponožky.

Ewel je majiteľkou a zakladateľkou tetovacieho a piercingového štúdia v Banskej Bystrici. V súčasnosti sa vyprofiloval na florálne motívy / linework / dotwork a do malého teamu pribudla profesionálna piercerka Eva.
Uložiť článok

Viac článkov