Silné ženy bojujú v mnohých vojnách. Tie najťažšie sú však tie, ktoré sa odohrávajú v ich vnútri.

Tie najsilnejšie ženy sú odhodlané. Sú tvrdé. Len tak nedovolia, aby ich niečo rozhodilo či ovplyvnilo. Vo svojom živote už museli bojovať mnoho bojov: rozchody, vzťahy, zlyhania či zrady. Ale aj napriek tomu sa usmievajú. Aj napriek tomu vyzerajú, že sú najšťastnejšie na svete. Vyzerajú byť úplne vyrovnané a pokojné, a to aj napriek tomu, že často práve v ich vnútri zúri obrovská búrka.

Článok pokračuje pod videom ↓

Najsilnejšie ženy sú dámy, ktoré vždy nosia úsmev

Úsmev je ich najväčším šperkom. Nezáleží na tom, ako veľmi ťažkým obdobím si prechádzajú, vždy sa budú na každého usmievať a tváriť sa, že je všetko v poriadku. No mnoho ľudí vidí len slnko, ale nie tmavé mraky, ktoré stoja hneď za ním.

Najsilnejšie ženy vás dokážu počúvať celé hodiny

Vždy vás príjmu s otvorenou náručou, vždy vám poskytnú rameno, na ktorom sa môžete vyplakať, vždy tu pre vás budú, keď to budete potrebovať. Budú vás počúvať a poradia vám. No zdá sa, že takmer nikto nenačúva ich. Často ani neviete, čím si musia prechádzať.

Najsilnejšie ženy dokážu udržať tajomstvá

Tajomstvá, ktoré im ostatní zveria, sú u takých žien v bezpečí. Často však je ich váha až príliš ťažká a to, že sa s nimi nemôžu podeliť s ostatnými, ich doslova ničí.

Najsilnejšie ženy pracujú v tichosti

Každý vidí len úspech, slávu, dosiahnuté veci a pozlátko, ktoré s tým prichádza. Čo ľudia však nevidia sú hodiny a hodiny tvrdej práce, ktoré musia najsilnejšie ženy vynaložiť na to, aby sa dostali tam, kde chcú. Všetci vidia len výsledok, nikto nevidí cestu.

Najsilnejšie ženy sú sebestačné

Roky zlyhaní a smútku ich naučili jednu vec: ako sa o seba postarať. Naučili sa zvládať všetky problémy, naučili sa postaviť sa za seba a svoje názory a biť sa za to, čo si myslia, že je správne. A to aj v takom prípade, že budú jediné, kto to urobí.

unsplash.com

Najsilnejšie ženy neplačú pred ostatnými

Celý deň vyzerajú byť pokojné a uvoľnené či pozitívne naladené. Celé dni si však so sebou nesú smútok, ktorý nik iný nevidí. Zožiera ich zvnútra, ale nedajú na sebe nič poznať. Nedovolia si pred ostatnými vyzerať slabo.

Najsilnejšie ženy sa všetkým svojím problém postavia čelom

Zistili totiž, že nemá význam problémy odkladať alebo sa im vyhýbať, pretože každého skôr či neskôr dobehnú. Preto sú odhodlané postaviť sa každému problému tvárou v tvárou a budú s ním zápasiť, až kým ho neprekonajú.

Najsilnejšie ženy vedia, že všetci sme len ľudia. Že nikto nie je dokonalý a každý má právo urobiť chybu

Vedia, že ľudia sú zlí a falošní, plní nenávisti a zrady. No aj napriek tomu nestratili vieru v ľudstvo. Aj keď nechcú, odpustia a dokážu dať druhé šance, pretože veria, že každý má právo mýliť sa a nikto z nás nie je dokonalý.

Najsilnejšie ženy pomáhajú všetkým, ale nakoniec kráčajú aj tak samé

Paradox života. Každému sa snažia pomôcť, každého sa snažia povzbudiť, no keď to potrebujú ony, nikto pri nich nie je. A na konci dňa sú aj tak ony samy to jediné, čo im zostalo.

Najsilnejšie ženy sú ako dúha, ktorá sa objaví vždy po búrke

Sú mocné a energické. Sú potešením a každý ich vo svojom živote potrebuje.

Najsilnejšie ženy sú tiež prenasledované negatívnymi myšlienkami

Nie všetko v ich živote je ružové a krásne. Aj ony majú negatívne myšlienky. Aj ony sú otrokmi vlastnej hlavy.  Aj ony majú strach. Ale to je tá vec, ktorú sa naučili tiež: nebáť sa ho.

Najsilnejšie ženy bojujú za to, aby boli šťastné

Najsilnejšie ženy sú raz také. Vo vnútri zlomené, no vždy budú robiť všetko preto, aby našli svoje šťastie. Sú naučené bojovať a v tomto boji vytrvajú.

A za to, že sú také silné, vďačia práve tomu, že raz boli úplne zlomené.

unsplash.com

Pozri aj: Ste vo vzťahu so silnou ženou? Toto je 10 zaručených rád, ako o ňu prísť

educateinspirechange
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov