Hádky sú naozaj dôležité.

Hádanie sa celkom určite nepatrí medzi obľúbené aktivity žiadneho vzťahu. Mnoho ľudí sa hádke vyhýba a vyberá si radšej mlčanie. Ale o tom, prečo to nie je správne sa dočítate nižšie. Nech už to znie akokoľvek nepríjemne, hádky sú jednoducho potrebné pre každý jeden vzťah. A dokonca môžu byť aj prospešné. Netvrdíme, že hádať by ste sa mali trikrát do dňa a v takej miere, že budete po sebe hádzať predmety – to nie. Každý z nás je predsa rozumný človek a hádka môže vyzerať aj ako pokojná konverzácia na vyriešenie problémov.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prečo by teda hádky nemali chýbať v žiadnom vzťahu?

#1 Umožňujú vám povedať svoje potreby

Každý má svoje potreby a očakávania a keď nie sú naplnené, dochádzka k hádkam. Samozrejme, hádať sa nie je určite najlepšia aktivita, ale niekedy je menšia výmena názorov pre každý vzťah dôležitá. Takýmto spôsobom sa môžete dozvedieť o potrebách toho druhého, čo vám uľahčí fungovanie do budúcnosti.

#2 Poviete nahlas, čo vás trápi

Ako sme už spomínali, hádka môže byť aj pokojná. Ďalším z jej benefitov je to, že dokážete vášmu partnerovi povedať, čo vás trápi a obaja tak budete mať príležitosť na tom zapracovať alebo to nejakým spôsobom zmeniť. A takto sa aspoň vyhnete absurdným scénkam a hysterickým výlevom.

unsplash.com

#3 Môžete sa o vašom partnerovi dozvedieť niečo nové

Komunikácia je kľúčová. Keď sa vy a váš milovaný hádate, môže to byť kvôli niečomu, čo ste ani netušili. Každá takáto menšia slovná potýčka je príležitosťou na to, aby ste sa jeden o druhom dozvedeli nové veci a opäť, vyvarovali sa im.

#4 Dokážete prísť na koreň problému

Ak si niečo nevydiskutujete nikdy, neprídete na jadro celého problému. Nikdy neprídete na to, čo toho druhého vlastne trápi. A, čo je ešte hlavnejšie, mlčaním nikdy neprídete na riešenie.

#5 Umožňuje vám to rásť vo vašom vzťahu

Každá hádka by mala vás a celý váš vzťah posilniť a posunúť ho o čosi vyššie. Každá hádka je príležitosťou na to, aby ste sa čo-to dozvedeli o svojich polovičkách a obaja zapracovali na tom, aby sa takéto chyby už neopakovali. Každá hádka by vám mala pomôcť rásť.

#6 Hádky dokážu zachrániť vzťah a predísť rozchodom

Mlčanie nikdy nie je tá správna cesta. Aj preto je lepšie dostať všetky tie myšlienky zo seba von, aby ste vedeli, na čom ste a na čom je ten druhý. Komunikácia je naozaj veľmi dôležitá. Ľudstvo na tom ešte zatiaľ nie je tak dobre, že jeden druhému čítame myšlienky, preto sú konverzácie viac než potrebné.

unsplash.com

Pozri aj: Technika červeného sleďa: Táto skvelá psychologická taktika vám pomôže vyhrať akúkoľvek hádku

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov