Zamýšľali ste sa už niekedy nad tým, prečo ľudia spolu chodia? Odpovedí je veľa, no hlavným dôvodom je láska. Láska nám pomáha vidieť ľudí v inom svetle, vidieť ich výnimočnosť a jedinečnosť.

Keď sa cítime byť milovaní, máme pocit, že sme pre toho, kto nás miluje, jedineční, výnimoční, a že máme v jeho živote špeciálne, nenahraditeľné miesto. Žiaľ, nie vždy to tak býva. Keď si človek uvedomí, že je pre svoju polovičku len partnerom a nie osobou, ktorú miluje najviac zo všetkých, vždy to ohromne bolí.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dôvody, prečo sa to deje, sú najrôznejšie a škoda po nich pátrať. Dobré je však vedieť, ako to vyzerá, keď ste pre niekoho len jednou z možností a nie prvou voľbou…

1

Neplánuje si s vami budúcnosť. Samozrejme, nerobí to tak okato, radšej sa celej tejto téme vyhýba a keď na ňu príde, rýchlo ju zahrá do autu. Pravdou je, že on s vami naozaj v budúcnosti neráta.

Unsplash.com/Jon Asato

2

Neustále ustupujete a poľavujete zo svojich nárokov na váš vzťah, ak sa to vôbec dá nazvať vzťahom.

3

Necháva vás čakať – na stretnutie, na odpoveď, na čokoľvek…

4

Správa sa k vám rovnako, ako ku všetkým ostatným.

5

Keď sa právom nahneváte, rýchlo vás „učičíka“ sladkými rečami a povie vám presne to, čo chcete počuť.

6

Nechodievate spolu do spoločnosti. Neberie vás na chaty s priateľmi, ani na akcie v práci. Keďže ste vždy len sami, ani poriadne neviete, s kým sa priatelí…

Unsplash.com

7

Na vaše správy reaguje buď neskoro, alebo vôbec. Ospravedlňuje to tým, že ich buď prehliadol, alebo to nestihol. Ak sa to stane raz či dvakrát, je to v poriadku, ak je to však pravidelné, je to prinajmenšom divné.

8

Máte pocit, i keď si ho nechcete pripustiť, že viac dávate, než dostávate. Túto správu od vašej intuície by ste nemali prehliadať.

9

Má tisíc výhovoriek na to, prečo nemôže byť s vami. Vraj kvôli práci a povinnostiam nemá čas. Pamätajte si, že všetko je len vecou priorít.

10

Pristihnete ho, ako vám klame o zdanlivých maličkostiach. V skutočnosti sa za tým skrýva oveľa viac, než tušíte.

11

Nezaujíma sa o vás. Nie naozaj. Len predstiera záujem o to, aký ste mali deň, čo ste robili a podobne. Ako to spoznáte? Keď sa k istým veciam či témam po čase vrátite, nevie o čom hovoríte a pôsobí zmätene.

12

Keď sa o niečom rozprávate alebo spolu trávite čas, máte dojem, že ho to nudí a svoj záujem a nadšenie len predstiera.

pexels.com

13

Máte pocit, že vám niečo tají.

14

To, čo je pre vás naozaj dôležité, nepovažuje za významné. Nedáva vám podporu a pochopenie, keď ich naozaj potrebujete a potom sa vyhovára na to, že o tom nevedel a podobne.

15

Keď sa vám niečo podarí alebo ste šťastní, neprežíva to s vami, ale strháva pozornosť na seba.

Unsplash.com/Farhan Siddicq

Pri koľkých z týchto bodov ste sa našli? Kiežby ani pri jednom. Ak ich ale bolo viac než 4 či 5, majte sa na pozore. Nezraňujte sami seba tým, že budete márne dúfať v niečo, čo vám ten druhý nechce dať – jedinečné miesto v jeho živote. To si radšej počkajte na toho pravého či na tú pravú.

Pozri aj: Nedokážete na niekoho, kto vám bol blízky zabudnúť? Toto je 10 dôvodov, prečo je to tak

adorablequotes4u
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov