Foto: Unsplash/Haley Phelps

Byť v zdravotnej rovnováhe je nesmierne dôležité.

Na situáciu, ktorej čelíme kvôli pandémii, nebol pripravený nikto. Každý deň sa stretávame s negatívnymi správami, ktoré nás nezasahujú iba psychicky, ale aj fyzicky. Sme vystresovaní, unavení a máme strach zo zajtrajškov.

Článok pokračuje pod videom ↓

Odborníci hovoria, že počas týchto náročných časov by sme mali dbať na svoju psychickú pohodu, ktorá je momentálne väčšou prioritou ako fyzické zdravie. Dosiahnuť psychickú pohodu však nie je vždy jednoduché. Portál Your Tango vybral 3 najlepšie tipy, vďaka ktorým dosiahnete rovnováhu medzi psychickým a fyzickým zdravím. Je to jednoduchšie, ako si myslíte!

#1 Venujte čas počúvaniu svojho tela

Všetci sme zažili chvíle, na ktoré by sme najradšej zabudli. Niekedy sa to však nedá a tieto situácie sa zahrabú na úplne dno našej mysle. Tam budú veľmi dlho a napokon sa nám pripomenú. To sa stáva najmä v chvíľach, kedy to nie je vôbec vhodné. Traumu z pamäte vyhodiť dokážete, no vaše telo na ňu nikdy nezabudne.

Foto: pxhere.com (ilustračné)

Nepríjemné spomienky vám môžu brániť v žití plnohodnotného života. Pamäťové systémy, s ktorými ste sa narodili, však vedia, ako fungovať zdravým spôsobom. Základom je si ich pripomenúť. Veľa času by ste teda mali venovať počúvaniu svojho vlastného tela. Ak tomu venujete dosť času, začnete odlišovať dobré signály od tých zlých. Zlých sa veľmi rýchlo zbavíte a dobré vám zabezpečia zdravšiu existenciu.

#2 Buďte otvorený alternatívam

Je jedno, či zažívate náročný boj alebo ľahší boj. V obidvoch prípadoch by ste si mali uvedomiť, že stále existuje viac možností liečenia. Mali by ste si uvedomiť, že vaša cesta liečenia je jedinečná, a preto sa môže líšiť od spôsobu liečenia ostatných.

Foto: Unsplash/Thought Catalog

Preskúmajte tradičnú medicínu, telesnú terapiu, navštevujte masáže a vyskúšajte duchovné poradenstvo. Minimálne jedno z toho vám pomôže. Ak sa napríklad stretávate s častými bolesťami tela, môžete skúsiť navštíviť fyzických a masážnych terapeutov súčasne. Pri skúšaní vecí majte na pamäti, že kombinácia prístupov môže byť pre vás to pravé. Bude to vyžadovať čas a trpezlivosť, ale stojí to za to.

#3 Starajte sa o celé telo

Posledným krokom je zapamätať si liečbu celého tela, nielen aktuálneho ochorenia. To je nevyhnutné pre pravé a trvalé uzdravenie. Keď je niečo vypnuté, existujú štyri oblasti, ktorým je potrebné venovať pozornosť – vaše fyzické telo, emócie, životná energia a duch. Veľmi dôležité je, aby ste porozumeli rozdielu medzi mozgom a mysľou.

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov