Jednoduché tipy na zlepšenie vášho života.

Život je mozaika tvorená z dní. A všetky tieto dni majú rovnakú hodnotu. Každý jeden deň máte presne rovnaký čas a rovnakú príležitosť na to, aby ste z neho vyťažili maximum a aby ste žili ten najšťastnejší a najlepší život. Ale ako? Možno si na začiatok skúste osvojiť týchto 13 návykov, ktoré vám vo vašej ceste určite napomôžu.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Deň si plánujte vopred

Áno, spontánnosť je skvelá vec, nikto netvrdí, že nie. Ale niekedy to jednoduché plánovanie nasledujúceho dňa môže byť to, čo vám pomôže či už s prokrastináciou alebo so zvýšením efektivity práce, stravovaním a hlavne, získaním času. Time management je veľmi dôležitý a nenechávajte všetko na náhodu. Naplánujte si deň do poslednej drobnosti, no buďte otvorení aj novým veciam, ktoré sa môžu neočakávane vyskytnúť.

#2 Denne aspoň malá prechádzka

Tráviť aspoň nejaký čas na čerstvom vzduchu je veľmi dôležité. Snažte sa dni si organizovať tak, že vždy budete mať čas aspoň na krátku prechádzku. Nielenže je to zdravé pre vaše telo, je to zdravé aj pre vašu psychiku.

#3 Rezervujte si hodinu denne na plnenie svojich snov

Znie to dobre však? Každý deň si aspoň hodinu denne plniť svoje sny. Ide o to, že každý deň aspoň hodinu budete pracovať na sebe, na rozvíjaní seba samého, budete robiť veci, ktoré vás bavia, ktoré vás zaujímajú, ktoré vás napĺňajú a ktoré vám pomáhajú rásť. Aspoň hodinu denne budete pracovať na tom, čo má naozaj zmysel a priblíži vás to k vášmu cieľu. A uvidíte, že výsledky sa dostavia ihneď.

unsplash.com

#4 Buďte milí

Rozdávajte ľuďom komplimenty. Každú milú vec, ktorá vám prebehne hlavou, povedzte nahlas. Urobte niekoho deň krajším. Rozosmejte ho, pomôžte mu, povzbuďte ho. Buďte jednoducho milí a uvidíte, že všetko, čo dáte, sa vám raz vráti.

#5 Čítajte, čítajte, čítajte

Najúspešnejší ľudia sveta vždy tvrdia jednu vec: prajú si, aby mali viac času na čítanie. Ale nie čítanie bulvárnych magazínov. Siahnite radšej po knihe a čítajte vo veľkom. Čítajte, vzdelávajte sa a neprestávajte. Čítanie kníh je jedna z najlepších vecí, ktorú môžete pre seba urobiť.

#6 Každý deň zostaňte aspoň chvíľu offline

Rezervujte si aspoň pár minút, počas ktorých nebudete používať žiadne elektronické zariadenie a budete sa môcť ponoriť do svojich myšlienok. Či už to bude pri vyššie spomínanej prechádzke, alebo si pôjdete ráno zaplávať, zabehať, či si vychutnáte vaše raňajky na terase, všetko je len na vás.

#7 A nezabudnite ani na nejaký pohyb

Je to už klišé, pretože sa to neustále omieľa takmer všade, ale cvičenie je veľmi dôležité. Nielen preto, aby ste mali krásne vyrysované telo a ploché brucho, ale hlavne preto, aby ste sa vyhli zdravotným problémom, zlepšili svoju výdrž a kondičku, urobili niečo pre seba, vyplavili endorfíny a ponaťahovali kosti.

#8 Rozmýšľajte aj nad temnými vecami

Shakespeare tvrdil, že každá naša tretia myšlienka by sa mala týkať našej smrti. Dobre, možno je to trochu priveľa, ale nebojte sa vo vašej mysli zablúdiť aj do temnejších kútov. Aspoň vám to pripomenie, že ani život netrvá večne a môže sa úplne zmeniť zo sekundy na sekundu. To vám pomôže viac si vážiť to, čo už máte.

#9 Využite všetok čas na maximum

A znova sa dostávame k nášmu time managementu. My, ľudia, máme tendenciu väčšinu nášho času premrhať na nepodstatné veci, a potom, aby toho nebolo málo, sa ešte sťažujeme, že nič nestíhame. Lepšie a prepracovanejšie usporiadanie priorít a dávanie reálneho času úlohám môže pomôcť.

#10 Buďte vďační – za to dobré i zlé

Nemôžete zlyhať. Môžete buď uspieť, alebo sa niečomu priučiť. A čím skôr to pochopíte, tým ľahšie sa vám bude žiť. Nie nadarmo sa hovorí, že všetko zlé je na niečo dobré.

unsplash.com

#11 Zlepšujte to, čo chcete zlepšiť

Spätne sa večer pozrite na svoj deň a porozmýšľajte nad tým, čo ste mohli urobiť inak. Čo ste mohli urobiť lepšie. A čomu ste sa mohli úplne vyhnúť. Dajte si spätnú väzbu a nezabúdajte, že zajtra máte novú príležitosť na to, aby ste na týchto svojich nedostatkoch ešte zapracovali.

#12 Nebuďte v neustálom zhone a strese a na chvíľu si naozaj oddýchnite

Každý, aj ten najproduktívnejší deň, v sebe musí obsahovať minimálne jednu prestávku. Urobte si pauzu, vychutnajte si dobré jedlo, pozrite si nejaké vtipné video, jednoducho urobte čokoľvek, čo viete, že vás úplne odreaguje a pomôže vám znova načerpať stratenú energiu.

#13 Osem hodín spánku

A nakoniec, zavŕšte váš deň poriadnym a kvalitným spánkom, počas ktorého sa vaše telo zregeneruje a vy budete pripravení na ešte lepší zajtrajšok.

Veľa šťastia.

Pozri aj: Stresu vás zbavia do 60 sekúnd. Niektorú z týchto 10+ vecí by ste mali spraviť ihneď po odchode zo školy či z práce

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov