Foto: Photo by Moose Photos from Pexels

Ako dokážu farby ovplyvniť váš vzťah?

Možno si to ani neuvedomujete, no aj farby môžu mať obrovský vplyv napríklad na to, akú máte náladu alebo ako sa cítite. Navyše, mnoho obrovských spoločností využíva práve psychológiu farieb, aby čo najlepšie zapôsobili na svojich potenciálnych zákazníkov. Dobrou správou však je, že presne túto psychológiu farieb môžete využiť aj vy vo vašom vlastnom vzťahu a vo váš prospech. Nie je to nič zložité.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tak ako na nás vplývajú jednotlivé farby?

Modrá = začiatok komunikácie

Možno ste si nespájali modrú farbu práve napríklad s tým, že by to mohla byť farba „príťažlivosti“, no podľa odborníkov je modrá dobrá v tom, že reprezentuje komunikáciu, vyvoláva v nás otvorenosť a je symbolom hĺbky, dôvery a lojality. Takže byť obklopený modrou farbou môže pomôcť k lepšej a úprimnejšej komunikácii.

Fialová = upokojenie

Fialová dodáva pocit pokoja a vernosti. Je to vhodná farba do vašej spálne, najmä ak chcete posilniť puto s vaším partnerom. Tento pocit pokoja môže posilniť dôverné rozhovory a pomôže vám jednoduchšie si poradiť aj so zložitými problémami.

unsplash.com

Zelená = proces zotavovania

Zelená je známa ako farba závisti, no taktiež vám môže pomôcť spracovať všetky pocity o vašom partnerovi či o vzťahu. Nosenie zelenej farby zotrvanie v zelenej miestnosti môže byť presne to, čo potrebujete na zahojenie rán z minulosti. Zelená tiež upokojuje, takže ak chcete, aby vám svitalo na lepšiu budúcnosť, viete, čo máte urobiť.

Krémová a jemne hnedá = nový začiatok

Ak si vo vzťahu v poslednom čase prechádzate naozaj ťažkým obdobím, krémová či jemne hnedá farba môžu znázorňovať nový začiatok. Nesmiete však zabudnúť na to, že farby nefungujú samé od seba a zázraky sa nebudú diať len vďaka nim. Musíte tomu pomôcť aj vy.

Oranžová a žltá = skvelá konverzácia

Prostredie so žiarivým teplými tónmi, ako napríklad oranžová alebo žltá, môže podľa odborníkov vyvolať nezabudnuteľné rozhovory. Sú to farby, ktoré vyvolávajú pocit hravosti a taktiež budete vďaka nim doslova žiariť.

unsplash.com

Ružová a purpurová = väčšia príťažlivosť vo vzťahu

Ružová farba sa spája s jemnosťou a ľahkosťou. Môže vo vás dokonca vyvolať impulz, ktorý vás spolu s partnerom dostane do tej správnej nálady. Odborníci tvrdia, že mäkké ružové tóny taktiež podporujú rovnováhu.

Červená = farba vášne

Nie je žiadnym tajomstvom, že práve červená je považovaná za farbu lásky či farbu vášne. Okrem toho však reprezentuje aj dôveru, vitalitu, vzrušenie či energiu. Takže ak hľadáte niečo, čo by toto všetko prinieslo do vášho vzťahu, potom červené prostredie je tým správnym trikom.

Na koniec je dôležité si zapamätať, že nie je to všetko len o farbách. Farby vám môžu pomôcť k pozdvihnutiu nálady alebo k vyvolaniu určitých pocitov, no aj vy na tom musíte mať svoje zásluhy. A pokiaľ neurobíte nič, farby to za vás neurobia.

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov