Je len na vás, ako sa rozhodnete. Či vás tieto hrozné dni zničia, alebo urobia silnejšími.

Viem, že sa cítite, akoby sa veci nikdy nemali dať do poriadku. Viem, že sa cítite, akoby ste boli niekde zaseknutí a nedokázali nájsť tú správnu cestu. Život bol v poslednom čase skôr boj než potešenie a vždy, keď ste mali pocit, že sa to všetko uberá lepším smerom, padli ste ešte hlbšie na dno. Toto sú presne tie najhoršie dni, tie dni, ktoré vás buď zničia, alebo urobia silnejšími než kedykoľvek predtým.

Článok pokračuje pod videom ↓

Je to na vás, pre ktorú z možností sa rozhodnete.

Ale ja osobne dúfam, že sa nenecháte zničiť.

Ak by ste sa nechali teraz zničiť, hneď viete, čo sa stane. Nič. Iba s tým rozdielom, že svet bude ešte horší a temnejší, než je teraz. A ten smútok už nikdy neodíde. Ak by ste sa nechali teraz zničiť, nikdy by ste nevedeli, čo sa môže stať, ak sa ešte pokúsite zabojovať. Postaviť sa na vlastné nohy aj napriek tomu, že vás celý svet chce vidieť padnúť. Nikdy by ste nezistili, na akého človeka by ste sa mohli zmeniť, ako veľmi by ste dokázali rásť a akých skvelých ľudí by ste mohli  na tejto ceste stretnúť.

Ak to teraz vydržíte, láska si nájde spôsob, ako sa dostať aj do vášho života. Uvedomíte si kopu vecí. Pochopíte kopu vecí. Naučíte sa radovať z maličkostí. Naučíte sa, ako tráviť čas osamote a užívať si to. Naučíte sa, aké to je zachrániť samého seba. Pretože nikto iný to za vás neurobí.

unsplash.com

A nie, nebude to jednoduché. Nikto netvrdil, že bude. Bude to sakra ťažké. Oveľa jednoduchšie a pohodlnejšie by bolo vzdať sa. A nechať temnotu, nech si vás zoberie. Bojovať je ťažšie. Ale, koniec koncov, stojí to za to.

Veci budú lepšie. Aj keď to teraz tak nevyzerá, všetko bude lepšie. Záleží to však od vás.

Možno to nie je práve to, čo chcete teraz počuť. Ale je to to, čo musíte počuť. Musíte vedieť a musíte si uvedomiť, že iba vy preberáte zodpovednosť za svoje vlastné činy. Môžete bolesť nechať, aby vás úplne pohltila, alebo ju môžete využiť ako nový zdroj motivácie.

Tam vonku na vás čaká celý svet. Čakajú na vás všetky krajiny, ktoré ešte musíte vidieť. Všetky moria, v ktorých sa musíte kúpať. Všetky nenaplnené sny, ktoré čakajú iba na to, kedy na nich začnete pracovať. Tam vonku na vás čaká tá verzia vás, ktorou ste vždy chceli byť.

Dnešok možno nie je vaším najlepším dňom a zajtrajšok to možno nebude tiež. Ale ak sa nevzdáte, v jedno ráno sa zobudíte a zistíte, že je to začiatok všetkého, čo ste kedy chceli.

Buďme úprimní. Tieto dni sú pre vás naozaj hrozné. Hotová katastrofa. A dnes, ba možno ani zajtra to nebude lepšie. Ale uvidíte, ak sa teraz nevzdáte, ak teraz nenecháte, nech vás všetko to zlé zničí, karta sa obráti. V jedno, možno úplne obyčajné ráno, sa zobudíte a zistíte, že niečo je iné. Že bolesť už zmizla a vystriedala ju chuť do života a dychtivosť zobrať si všetko to, čo ste chceli.

unsplash.com

Pozri aj: Keď vám nabudúce na dvere zaklope depresia, skúste spraviť týchto 5 vecí

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov