Každý z nás raz stretol človeka, ktorý sa k nám snažil správať až prehnane milo, no za chrbtom na nás zosielal oheň a síru. Vitajte vo svete falošných ľudí...

Sklamali ste sa už v niekom? Mysleli ste si, že tá pani, ktorú každý deň stretávate na ulici, je stelesnením anjela? Áno, bola trošku všetečná, miešala sa do všetkého, chcela každému pomôcť a dávala nevyžiadané rady. Ale každému chcela len dobre. Verili ste jej… Teda až do chvíle, kým všetkým nevytárala vaše rodinné tajomstvá.

Článok pokračuje pod videom ↓

Všetci sme v očiach manipulátorov potenciálne obete. Nikdy neprídu do vášho života s úmyslom nezištne vám pomôcť. Vždy majú len jeden cieľ. Priblížiť sa k vám, využiť vás na maximum a potom odkopnúť. A to k šťastiu nepotrebuje nikto z nás. Preto je lepšie mať sa na pozore a včas ich odhaliť.

Tu je 5 znakov, ktoré vám pomôžu odhaliť, že ten „milý“ človek vo vašej blízkosti má s vami nekalé úmysly…

#1 Jednostranne zameraná komunikácia

Každý manipulátor má neskutočný dar reči. Z každej situácie vyjde ako jasný víťaz, a tak ani žiadna diskusia s ním nie je žiadnou výnimkou. Manipulátori jednoducho vedia, o čom hovoriť, ako hovoriť a väčšinu vás ani nepustia k slovu. Pomaly, ale isto vás dostanú presne tam, kam potrebujú. A vy budete mať ten blbý pocit, že ste im sadli na lep.

Budú vás bombardovať (ne)uveriteľnými faktami a názormi a vy budete mať len jednu možnosť. Utekať. Ale pozor, väčšinu si to neuvedomíte hneď. Stále platí, že manipulátor sa k vám bude správať prehnane milo. Bude vám tvrdiť, že všetko, čo povie a urobí, je len pre vaše dobro. Opak je však pravdou.

#2 Neustále vás žiadajú o nejakú láskavosť

A vy im, samozrejme, radi vyhoviete. V práci im zbehnete kúpiť kávičku, požičiate im na parkovné, vybavíte za nich nepríjemný telefonát… Možno si uvedomíte, že vám to ani nevadí, pretože ten človek vážne potrebuje pomôcť. Slušne poprosil, je milý, a vy pevne veríte, že raz sa vám to vráti. Ale toho sa žiaľ nikdy nedočkáte.

Ak by ste ho o niečo poprosili vy, pravdepodobne by si rýchlo našiel výhovorku. Bude vás presviedčať, že by vám síce pomohol veľmi rád, ale… To si môžete doplniť aj sami.

#3 Dokáže vás ľahko presvedčiť a zmanipulovať

Opäť sa pri tom tvári milo a zdá sa, že pre vaše „dobro“ by obetoval všetko na svete. V prvom rade však obetuje vlastné svedomie. Hrá sa s vami hru na mačku a myš a dostane vás presne tam, kde potrebuje.

Aj preto mu radi urobíte láskavosť, pretože vie presne zdôvodniť, prečo práve vy musíte komunikovať s tým nesympatickým vedúcim, z ktorého sa trasie celé oddelenie. Vitajte v pokrivenom svete manipulátora!

Unsplash.com / Christal Yuen

#4 Prepaľuje vás očami a využíva všetky výhody neverbálnej komunikácie

Tento „milý“ človek raz-dva prenikne do vašej osobnej zóny a bude sa vám uprene pozerať do očí. Až tak, že vám to vôbec nebude príjemné. Ak mu chcete vziať z rúk túto zbraň, chce to veľkú odvahu. Upozornite ho na to, že máte svoj osobný priestor a slušnosť káže neprekračovať ho.  Ak to nepomôže, ostáva vám jediné – utekať!

#5 Po rozhovore s ním sa cítite zle

…a to aj bez zjavnej príčiny. Jednoducho budete mať TEN blbý pocit, ktorý vám bude našepkávať, že niečo nie je úplne v poriadku. Je to znak intuície, ktorú sa oplatí počúvať. Týchto ľudí totižto treba úplne „odstrihnúť“, inak to na váš život môže mať veľmi negatívne dôsledky.

Na záver vám pripomenieme citát od Marilyn Monroe: „Zlatko, ak už používaš dve tváre, snaž sa o to, aby aspoň jedna bola príjemná.“

Pozri aj: 8 psychologických znakov, ktoré vám pomôžu odhaliť falošného človeka

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov