Foto: pexels.com

Láska je už taká, niekedy poriadne bolí.

Počas nášho života zažijeme určite mnoho typov lásky. A taktiež je mnoho typov lásky, ktoré sa nám zažiť nepodarí – niekedy je to dobré, inokedy možno na škodu. Niektoré lásky nás budú bolieť, iné zas tešiť. Niektoré vydržia dlho, iné zas len krátky čas. Niektoré lásky budú lepšie, iné zas horšie. Ale nech už v živote zažijeme čokoľvek, nič nebude horšie, ako tieto štyri najhoršie druhy lásky, ktoré nás môžu postihnúť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Neopätovaná

Niektoré lásky sú tragédie. Rozchody sú tragédie. Zlomené srdcia sú tragédie. No neopätovaná láska je taktiež tragédia. Neexistuje nič horšie, než keď zistíte, že osoba, ktorá sa vám páči, osoba, ktorú milujete, to necíti rovnako. Môžete sa aj pretrhnúť, môžete urobiť čokoľvek – zmeniť vzhľad, zmeniť  správanie, pokúsiť sa zmeniť celého seba, no výsledok bude neúspešný, pretože ak raz na jednej strane láska chýba, potom nemôžete urobiť nič, čo by ju tam nejakým spôsobom mohlo dostať.

Je to tragédia, pretože ako je možné, že osoba, pre ktorú by ste obetovali aj vlastný život, vás jednoducho neľúbi? Je to tragédia, pretože si nedokážete poradiť s tým, že ak je toľko citov na jednej strane, ako je možné, že na druhej nie je ani jeden? Milovať niekoho, kto nemiluje vás, je vždy tragédia.

pexels.com

#2 Násilnícka

Možno je láska tragédiou, ale rozhodne nemá bolieť. Teda nie fyzicky. Fialové bolestivé modriny a podliatiny rozhodne nie sú spôsob, ako druhému povedať „milujem ťa“. Násilie rozhodne nie je spôsob, ako druhému povedať „milujem ťa“. A urážanie, osočovanie či týranie do tejto skupiny nepatrí tiež.

Je ťažké odkráčať od takej lásky. Je ťažké v sebe hľadať silu. Je ťažké čo i len existovať, ak viete, že láska, ktorú momentálne prežívate, je násilnícka.

pexels.com

#3 Neúprimná

Láska falošná. Láska neúprimná. Láska, ktorá sa na lásku len hrá, no v skutočnosti neexistuje. Aj takýto je tento typ lásky. Je plný klamstiev a pretvárok. Je plný bolesti a pokrytectva. A lepšie, než žiť v neúprimnej láske, by bolo nežiť v žiadnej. Ak je niečo neúprimné, nemôže to byť pravé. A ak láska nemôže byť pravá, potom nemôže byť vôbec.

Otázka je jednoduchá: buď ľúbite, alebo neľúbite. Nemôžete byť niekde v strede. Nemôžete sa tváriť, že áno, ak v skutočnosti kričíte nie.

pexels.com

#4 Zle načasovaná

Snáď jediná vec, ktorá by mohla konkurovať všetkým tým zlým je to, ak stretnete tú správnu osobu, no v nesprávny čas. Ak stretnete tú právu lásku, svoju spriaznenú dušu, človeka, ktorý bol ušitý podľa vášho gusta, no načasovanie jednoducho nie je správne.

Áno, hovorí sa, že ak dvaja ľudia majú byť spolu, vždy si k sebe dokážu nájsť cestu. To je síce pekné, ale vôbec to nezmierni trápenie zo zle načasovanej lásky, pretože tá sa deje práve tu a práve teraz. Vy chcete byť s daným človekom teraz, nie až potom. Chcete prežívať všetko krásne teraz, nie až potom. A navyše, nikde nemáte istotu, že sa naozaj ešte stretnete. Táto láska taktiež bolí, pretože vidíme šťastie, ktoré máme na dosah, no nemôžeme sa ho dotknúť.

pexels.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov