Foto: pexels.com

Naše šťastie si často sabotujeme my sami.

Sú ženy, ktoré nemajú šťastie na dlhodobé vzťahy. Spočiatku vyzerá všetko tak krásne a príslušníčky nežnejšieho pohlavia majú pocit, že konečne našli toho pravého. No zrazu sa ich dokonalý partner začne od nich odťahovať. Niekedy môžu byť na príčine jeho nedoriešené veci z minulosti či celková nezrelosť. Ak sa však tento scenár opakuje vo všetkých vzťahoch, pravdepodobne je na príčine správanie samotnej ženy. Toto sú podľa odborníkov tri postoje, ktorými ženy najčastejšie nevedome sabotujú svoj vzťah.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak sa stotožníte s jednou z týchto rolí, môžete si zničiť svoj vzťah.

#1 Darkyňa

Photo by Kira auf der Heide on Unsplash

Skutočná láska nepozná žiadne výpočty. Ak niečo dávame z čistého srdca, nečakáme na oplátku nejakú službu či dar. Tak by to malo byť. Ak sa však žena stotožní s rolou darkyne, môže si tak sabotovať vzťah. Dáva toho naozaj veľa. Do vzťahu investuje nemálo času, energie či finančných prostriedkov. Avšak chýba jej to hlavné – nezištnosť. Všetko, čo dá partnerovi, si dobre zapamätá a za svoj darček bude požadovať protihodnotu. Muž sa tak môže ocitnúť pod ohromným tlakom, pretože partnerka mu bude dávať neustále najavo, že jej je niečo dlžný.

#2 Nezávislá žena

Photo by Alora Griffiths on Unsplash

Sú ženy, ktoré chcú silou-mocou dokázať, že sa bez problémov zaobídu bez muža. Demonštrujú, že všetko zvládnu samy. Pre fungujúci vzťah však môže byť tento postoj toxický. Muž je muž a celé veky v ňom drieme ochranca. On by mal byť ten, kto uloví mamuta. Rozhodne by to nemala byť úloha ženy. Ak žena bude dbať o to, aby pri každej príležitosti demonštrovala svoju nezávislosť, muž čoskoro stratí o dobývanie záujem.

#3 Herečka

Photo by Larm Rmah on Unsplash

Herečkou môžeme nazvať ženu, ktorá sa úplne stratila v jednotlivých rolách. Nevie byť sama sebou a každodenne si berie na seba masky, len aby vyhovela vkusu či očakávaniam partnera. Bez problémov ho presvedčí, že si nevie predstaviť večer bez sledovania kvalitného futbalového zápasu a basy piva. Ihneď po ňom sa premení na bohyňu v posteli, pretože si myslí, že to od nej partner očakáva. Hrať však role, s ktorými nie sme stotožnení, je ohromná námaha. Keď nie sme sami sebou, ten druhý to skôr či neskôr zistí a môže sa stiahnuť. Nikto predsa nechce chodiť s človekom, ktorý nevie prejaviť svoje skutočné ja.

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov