Photo by Allef Vinicius on Unsplash

Úprimnosť je drahý dar, ktorý nemôžete čakať od lacných ľudí.

Chceli by sme veľa, ak by sme si priali, aby bol každý jeden človek na svete úprimný, pravdovravný, a aby mal dobré úmysly. Od našich priateľov to ale očakávame tak nejak automaticky a veríme tomu, že to s nami myslia dobre. Žiaľ, nie vždy je to tak. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako spoznáte, že si na hrudi pestujete hada? 7 znakov popísal portál Learning Mind. 

#1 Neustále niečo potrebuje

Samozrejme, že je úplne prirodzené občas požiadať o pomocnú ruku, no ak sa to deje pričasto, niečo v poriadku nebude. Vtedy je čas zamyslieť sa nad tým, či vás daná osoba len nevyužíva. 

#2 Keď niečo potrebujete vy, neexistuje

Stačí čo i len zmienka o tom, že tentokrát niečo výnimočne potrebujete vy, a dotyčný zmizne ako gáfor. Nebude vám brať telefón, prestane reagovať na vaše správy, nebudete ho vedieť nikde zastihnúť. Záhadne sa znovu objaví vtedy, kedy už bude váš problém vyriešený. 

#3 Jeho prítomnosť vás vyčerpáva

Niektorí ľudia za to niekedy ani nemôžu, ale jednoducho sú energetickými upírmi. Spoznáte to tak, že vám s nimi stačí stráviť zopár minút, a máte pocit, ako by ste za sebou mali nejaký extrémny mentálny výkon. 

Foto: Unsplash/Isaiah Rustad

#4 Ohovára vás za chrbtom

Ako sa hovorí, svet je malý a pravda je taká, že keď vás niekto ohovára za chrbtom, skôr či neskôr sa to k vám dostane. A tak sa k vám dostáva aj to, že váš “priateľ” vás ohovoril za chrbtom. 

#5 Niekedy s vami neprehovorí celé týždne

Je viac-menej v poriadku odmlčať sa po hádke na niekoľko dní, ak vám to má dať priestor vychladnúť a konflikt doriešiť neskôr, k spokojnosti oboch strán. Falošný priateľ vás ale takto tichom trestá až pričasto. 

#6 Nepodporuje vaše úspechy

Keď sa niekto úprimne teší z vášho úspechu, cítite to. Rovnako ale cítite, keď vám ho niekto nedopraje a len závidí. U takéhoto falošného priateľa je to pravidlom, aj keď si to spočiatku väčšinou odmietate pripustiť. 

#7 V skutočnosti vás nepozná

Keď sa s týmto človekom bavíte o súkromných veciach, zisťujete, že vás pozná len úplne povrchne. Často vás nepočúva a pozornosť venuje selektívne len informáciám, ktoré môže nejak “zúžitkovať” alebo proti vám otočiť. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov