Autor fotky: Danielle Reese na Pexels

Nedržte sa niečoho, čo už nie je vaše.

Je to jedna z najťažších vecí, aké kedy budete musieť urobiť, no zároveň aj najdôležitejšia: nechať odísť ľudí, ktorí vás už nemilujú, a viac o vás nemajú záujem. Viac o tom napísal portál Thought Catalog. 

Prestaňte viesť namáhavé rozhovory s ľuďmi, ktorí sa už rozhodli, a svoje rozhodnutie už nechcú meniť. Prestaňte sa vnucovať ľuďom, ktorým je už vaša prítomnosť ľahostajná. Prestaňte sa snažiť o pozornosť ľudí, pre ktorých ste len jednou z možností.

Áno, možno je vaším “inštinktom” robiť to, ale nenechajte sa oberať o energiu a zdravý rozum. Niektorí ľudia totiž z vášho života jednoducho musia odísť, aby mohlo prísť niečo lepšie. 

V žiadnom prípade to neznamená, že sa musíte meniť. Znamená to len to, že musíte prestať milovať ľudí, ktorí už viac nemilujú vás. 

Ak vám nimi bolo ublížené a boli ste ponížení alebo oklamaní tými, s ktorými ste trávili najviac času, spravíte sami sebe obrovskú službu, keď im prestane dávať svoj ďalší čas a svoju ďalšiu energiu na zlatom podnose. 

Autor fotky: Aleksandr Neplokhov na Pexels

Pravda je taká, že nie každý vzťah vydrží večne. Práve naopak, väčšina ich zapadne do stratena a jednoducho sa skončia – či už v dobrom alebo zlom. Sú tu ale aj také, ktoré vydržia. No čím dlhšie budete polievať tie “zvädnuté”, tým menej času a energie vám zostane na tie pravé. 

Na tejto svete sú miliardy ľudí a s miliónmi z nich ste kompatibilní. Prečo by ste sa mali doprosovať niekomu, s kým evidentne nie ste? 

Keď prestanete do takéhoto vzťahu dávať svoju energiu, zrejme sa skončí. Pretože nikto iný ju doň okrem vás nedáva. To ale nebude znamenať, že ste tento vzťah zničili. Bude to znamenať iba to, že nešlo o lásku.

To najcennejšie, čo na tomto svete máte, nie je láska. Sú to vaša energia a váš čas. Keď si ich vážite, znamená to, že si vážite aj sami seba.

 A to je oveľa viac, než prosiť o lásku niekoho, kto vám ju už nedokáže a nechce dať. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov