Tuniakový šalát a čokoládová šiška? Kombinácia, ktorá by nenapadla asi nikomu. Tento neobyčajný chlap však svojou netradičnou objednávkou ukázal, že rozhodne nie je niekto, kto pláva s davom, a za to si zaslúži rešpekt.

Keď sme si boli sadnúť na kávu, videla som, ako šialene túži po viedenskej káve s extra porciou šľahačky. Nakoniec si však objednal jedno silné espresso. Bez mlieka. Hoci silné espresso neznášal. Práve strach, ktorý bol v ňom ho zabrzdil, aby si objednal to, na čo mal skutočne chuť. Pretože chlap tešiaci sa zo šľahačky je trápny. Aspoň podľa neho. Tento otvorený list pre jedného neznámeho však ukazuje, aké dôležité je byť sám sebou.

Článok pokračuje pod videom ↓

Možno sa to stalo aj vám. Na pár okamihov sa váš život preťal so životnou cestou neznámeho človeka. Napriek tomu vo vás zanechal nezmazateľný dojem. Ako tento cudzinec na slečnu, ktorá sa mu po troch rokoch rozhodla napísať otvorený list.

Aj jedna maličkosť vám môže zmeniť život

Photo by Alex on Unsplash

Ahoj.

Stretli sme sa pred tromi rokmi v kaviarni na rohu ulice. Ty si na to určite nepamätáš. Bol si nahodený v saku, v rukách si držal hriešne drahý kufrík a bol si oholený nahladko. Jednoducho si bol zrelý businessman, ktorý má v živote jasno. V okamihu by som na teba zabudla.

Keď si však pristúpil k pultu, vyslovil si niečo nezvyčajné: „Pikantný tuniakový šalát na šišku posypanú čokoládou, prosím.“ 

To bolo fakt divné. Stála som rovno za tebou, čakajúc, kým na mňa príde rad. Objednala som si niečo, čo ti raz-dva vyfučí z hlavy. No tvoja objednávka bola pre mňa obrovskou lekciou.“

To je len začiatok otvoreného listu, v ktorom Jodi spomína na banálnu situáciu, ktorá ju však naučila veľa. A čo konkrétne? Poďme si to zhrnúť.

Nezradiť samého seba je to najdôležitejšie na svete

Photo by Seth Doyle on Unsplash

Naučil si ma, aké dôležité je nebáť sa požiadať o to, čo naozaj chceš. A vôbec sa za to nehanbiť. Ak ti nechýba sebavedomie, tak sa nebojíš ničoho.

V tvojej objednávke nechýbala kreativita. Naučil si ma, že život je príliš krátky na to, aby sme ho strávili len vo vychodených koľajniciach. Treba skúšať nové veci. Vôbec to nie je také ťažké.

Pripomenul si mi, že život sa niekedy môže podobať sladkej šiške obloženej pikantným tuniakovým šalátom. Niekedy je sladký, inokedy horký, pričom v ňom nechýbajú ani prázdne diery. A to je absolútne v poriadku. 

Ďalej si mi ukázal, aké dôležité je netrápiť sa tým, čo si o tebe myslia ostatní. To neurotické dievča stojace za tebou ťa mohlo odsúdiť. Ale ty si vedel, že to nie je tvoj problém. A za to všetko ti ďakujem!

Jodin list je dôkazom toho, že vždy sa oplatí byť sám sebou. Netreba nám nosiť masky. A ktovie, možno našou autentickosťou posunieme dopredu aj ostatných ľudí, v ktorých ešte strach zohráva kľúčovú úlohu.

Pozri aj: Toto sa stane, keď vás prestane zaujímať, čo si myslia ostatní

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov