Aká bola vaša prvá myšlienka, keď ste sa dnes ráno zobudili? Že sa vám nechce vstávať? Že vás niekto zobudil? Alebo ste boli jedným z tých ľudí, ktorí sa do nového dňa púšťajú s veľkým optimizmom?

Táto zdanlivo nepodstatná otázka zaujala aj vedcov a zrealizovali na to aj niekoľko výskumov. Okrem toho, že zistili, ako na tom je väčšina populácie, predpokladajú, že prvá myšlienka z rána je významná; predstavuje buď to, čo je pre danú osobu najdôležitejšie, alebo čo je jej zdrojom najväčšieho stresu. Podľa vedcov celkový postoj k novému dňu odráža istým spôsobom aj postoj k životu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu je rebríček 4 vecí, na ktoré väčšina ľudí myslí po zobudení.

Mobil

Hore ruku, kto len čo otvorí oči, skontroluje si mobil, a nie kvôli vypnutiu budíka. To, že je mobil na prvom mieste, asi nikoho neprekvapilo. Zaujímavé však je, ak sa na to pozriete z iného hľadiska; kedysi dávno ľudia ako prvé po zobudení riešili modlitby, neskôr rebríčkom kraľoval sex a dnes sme skončili pri mobiloch. Na jednej strane je to pochopiteľné, no na druhej trochu divné. Nuž, svedčí to o povahe dnešnej doby.

Unsplash.com/Rodion Kutsaev

Jedna štúdia dodáva, že skontrolovanie si vášho smartfónu nie je len prvou ale aj poslednou vecou, ktorú v daný deň urobíte. Ak ráno riešite termíny a úlohy, večer je to hlavne chatovanie.

Peniaze a práca

Ak vstávate skoro ráno do práce, je celkom pochopiteľné, že prvá vec, na ktorú si spomeniete, je práve vaše zamestnanie. Ste na tom rovnako ako 56% mužov a 48% žien. A ozaj, váš postoj k práci dokáže veľmi výrazne ovplyvniť vaše ráno. Možno ste aj vy zažili to, že keď ste očakávali hektický a náročný deň v práci, aj vaše ráno začalo zhurta a bolo uponáhľané.

Milovaná osoba

Prvú trojku nám uzatvára blízka osoba – partner. Výskumy ukazujú, že nezávisle od toho, ako dlho trvá vzťah dvoch osôb, ľudia myslia na svoju milovanú osobu hneď po zobudení. Zaujímavé je aj to, kto vám spontánne príde na um ako prvý – je to priateľ, alebo len známy, sestra, kolegyňa? Aj to o niečom svedčí.

Unsplash.com/Kinga Cichewicz

Je tu ešte jedna vec, aby sme moderné technológie toľko nehanili uznávame, že väčšina ľudí berie ráno mobil do ruky, len aby napísali správu na dobré ráno svojej milovanej polovičke.

To – do list

Isteže, len málokto si hneď vezme do ruky pero a papier a začne riešiť jednotlivé úlohy, ktoré ho v daný deň čakajú, no väčšina ľudí sa premýšľa nad plánovaním a usporiadaním svojich povinností. Je to však typickejšie skôr pre ženy, než pre mužov.

Čo si o tom myslíte vy? Ku ktorej skupine by ste priradili samých seba? Koniec koncov asi to vždy závisí od konkrétnej situácie a okolností. Inak predsa rozmýšľame v pondelkové ráno a inak v piatkové.

Pozri aj: Správajte sa ako pravá dáma. Na týchto 9 vecí by ste si mali dať pozor, ak chcete v spoločnosti zažiariť

powerofpositivity.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov