Skutočná dáma žiari v spoločnosti ako diamant. Chcete sa odlíšiť od všetkých ostatných? Poradíme vám, ako na to.

Naozajstná dáma nie je len prežitok, ktorý patrí do dôb minulých. Nikto nás nebude brať seriózne, ak sa v spoločnosti budeme vyjadrovať ako kočiš. Ak sa chcete naučiť, čo znamená stať sa skutočnou dámou, ukážeme vám pár tipov, ktoré vám k tomu môžu pomôcť. Zároveň sa dozviete, čo si rozhodne musíte odpustiť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak vám chýba esencia ženy, môžete robiť čokoľvek, no muži sa za vami budú len zriedkakedy otáčať. Ako teda koná skutočná dáma?

#1 Nebojí sa byť inteligentnou

Photo by Jonathan Daniels on Unsplash

Skutočná dáma je inteligentná a sčítaná. Nepozerá len nekončiace telenovely, skôr ju zaujme hodnotný program. Taktiež jej nie je cudzia literatúra. Nemá problém siahnuť aj po klasikoch. Veľa toho vie, no svoje znalosti neberie ako zbraň, s ktorou sa bude vystatovať. Svoju inteligenciu dokáže vyjadrovať inak. Pokojne, v skutkoch, nemrhá slovami. A keď niečo povie, za jej slovami sa ukrýva skutočná sila.

#2 Cestuje a prekonáva vlastné limity

Dáma sa nebojí vyjsť za hranice svojho rodného mestečka. Práve naopak, veľmi rada spoznáva nové miesta. Vie, že všetko, každá nová skúsenosť, ju môže vnútorne obohatiť. Preto sa nebojí precestovať svet. Kašle na nepohodlie, pretože tuší, že to najväčšie dobrodružstvo určite nezažije v päťhviezdičkových hoteloch.

#3 Pravidlá slušného správania má v malíčku

Photo by Robert Metz on Unsplash

Viete si spomenúť na to, kedy ste niekoho pekne o niečo poprosili, prípadne mu poďakovali za zdvorilosť? Ak sú tieto dva spôsoby nevyhnutnou súčasťou vašich životov, je to znak toho, že viete, čo je slušnosť. A tá nechýba žiadnej dáme.

#4 Dáva si pozor na to, čo hovorí

Pravá dáma nehreší ako kočiš. Nie, vôbec to nie je „in“. Sila ženy sa prejavuje úplne inak, než vo vulgarizmoch. Preto si žena, ktorá si je vedomá svojho ženstva, dáva pozor na reči. Nekričí, silou-mocou si nevyžaduje pozornosť. Pozná iné spôsoby, ako zaujať. Nepotrebuje na to vulgárnosť.

#5 Presnosť je nielen výsada kráľov, ale aj dám

Photo by Steven Hille on Unsplash

Našťastie neplatí, že na dámu sa musí čakať donekonečna. Pravá dáma vie, čo je to dochvíľnosť. Svedčí to o tom, že vie dodržať to, čo sľúbila. Ak dala sľub, že príde o piatej, určite sa o piatej objaví na tom správnom mieste. Skutočná dáma si nedovolí meškať.

#6 Zaobíde sa bez výstrihov po pupok

Dáma sa vie obliecť skutočne štýlovo. V dejinách nájdeme množstvo žien, ktoré dokázali, že dáma vôbec nemusí chodiť v antikoncepčom vreci. Napríklad Jacqueline Kennedyová je toho dôkazom. Svojou módou dokázala nadchnúť davy. A zaobišla sa aj bez obrovských výstrihov.

#7 Vie, že menej je viac

Táto skutočnosť sa týka najmä doplnkov. Správna dáma sa nepotrebuje ovešať ako vianočný stromček. Staví na kvalitu a minimum doplnkov. Nechce predsa odplašiť všetky vrany v okolí.

#8 Rešpektuje svojho partnera

Photo by rawpixel.com on Unsplash

Ak ste naozajstnou dámou, nebudete ohovárať svoju drahú polovičku všade, kde sa zjavíte. Prípadné problémy dokážete riešiť aj v súkromí. Viete, že ste dvaja dospelí ľudia, ktorí sa vedia dohodnúť a nepotrebujú prať na verejnosti svoju špinavú bielizeň.

#9 Dáma sa neodúva

I keď vám toto pravidlo môže vyvolať úsmev na tvári, skutočne je to tak. Dáma vie povedať, čo ju trápi. Slušne a bez zbytočných emócií. Racionálne pomenuje problém a chce ho riešiť. Vie, že to najhoršie, čo sa môže stať, je „ofučať sa“ a prestať komunikovať. Všetky vieme, že to k ničomu nevedie.

Pozri aj: 37 novodobých pravidiel etikety, ktoré by mal poznať naozaj každý z nás

tapoos
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov