Nikdy nie ste príliš starí na to, aby ste robili všetky tie bláznivé veci, čo kedysi. Aby ste snívali vo veľkom. Nedovoľte, nech dospelosť zmení, kým ste.

Pamätáte si na tie časy, keď ste boli ešte len dieťaťom? Radi ste objavovali svet, boli ste zvedaví, plní otázok a nebáli ste sa. Pamätáte si na tie časy, keď ste boli teenagerom? Bezhlavo ste sa zamilovali, boli ste drzí, divokí a nakoniec ste sa vyplakali na niekoho ramene. No všetko to už pominulo. Možno si myslíte, že tým, že ste vyrástli a dospeli, ste museli zmeniť aj seba. Opak je pravdou. Nikdy nedovoľme, nech z nás dospelosť urobí niekoho iného. Nezabíjajme tú detskú časť, ktorá v nás stále pretrváva.

Článok pokračuje pod videom ↓

Žijeme vo svete, kde sa od nás očakáva veľa. Jedna z najdôležitejších vecí, ktorú si musíte pamätať je, že vyrastať a dospievať neznamená, že sa musíte vzdať toho, kým v skutočnosti ste. To, že ste starší neznamená, že sa musíte vzdať toho „mladého ducha“, ktorý sa vo vás nachádza.

Pravdou je, že nikdy nie ste starí na to, aby ste tancovali v daždi, až kým vaše šaty nebudú úplne premočené. Nikdy nie ste starí na jazdu na bicykli uprostred noci, kým vám studený vietor ochladzuje tvár a všetky starosti zanecháva za sebou. Nikdy nie ste príliš starí na to, aby ste si pustili svoju obľúbenú pesničku na najvyššiu hlasitosť. Na napísanie svojho mena do nového čerstvého a nezaschnutého betónu, len aby si svet pamätal, kto ste.

pexels.com

Nikdy nie ste starí na to, aby ste utiekli z domu. Prestaňte sa trápiť nad tým, čo všetko od vás ľudia očakávajú a namiesto toho utečte do širokého neznáma. Nikdy nie ste totiž starí na to, aby ste znovu zrealizovali svoje túžby, aby ste znovu objavili sami seba, aby ste znovu začali snívať, že všetko je možné. Pretože je.

Pobláznenie z lásky a ľudia, do ktorých sa bezhlavo zamilujete. Neohrabaný smiech, ruky, ktoré nevedia, čo robiť, alebo motýliky v brušku. Ani na to nie ste starí. Nikdy nie ste starí na to, aby ste znovu dostali šancu. Pamätáte si na to, aké to bolo kedysi? Boli ste odvážni a bezstarostní, celým svojím srdcom, no roky sklamaní z vás urobili cynickú a opatrnú osobu.

Jednoducho povedané, nikdy nie ste príliš starí na to, aby ste zostali v srdci mladí. S pribúdajúcimi rokmi vám zrelosť priniesla múdrosť a silu, ale tam niekde vo vašom vnútri sa stále nachádza to hravé, zvedavé dieťa, ktoré robí zo sveta očarujúce, zábavné a krásne miesto. Miesto, pre ktoré sa oplatí žiť. Nezabíjajte to hravé dieťa v sebe len preto, pretože si myslíte, že už ste na tieto veci starí.

Pozri aj: Ak máš s niekým silné puto, nikdy sa nestratí. Ak máš s niekým naozaj byť, budeš!

thoughcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov