Vraví sa, že jedinou spravodlivou vecou na svete je fakt, že nikto z nás nepozná čas svojej smrti. Nikto nevie, čo nás čaká na druhej strane, a či vôbec existuje nejaké pokračovanie. To, čo však zažil tento neurochirurg, vám môže zmeniť pohľad na vlastný život.

Doktor  Eben Alexander bol úspešným chirurgom, ktorý bol celosvetovo uznávaným expertom, zameraným na operácie mozgu. Neveril, že po smrti niečo existuje. Ani po klinickej smrti neverí v život po smrti. Neverí v neho, pretože on jednoducho už vie, že smrťou nič nekončí.

Článok pokračuje pod videom ↓

Len pár ľuďom v histórii detstva bola daná možnosť nahliadnuť za oponu. Tí, čo prežili tzv. klinickú smrť svorne tvrdia, že odvtedy život neberú ako samozrejmosť. Tešia sa z každého dňa, pričom sa prestali báť smrti. Dokonca tvrdia, že život na druhej strane je oveľa radostnejší a pokojnejší ako existencia na Zemi. Doktor Alexander patrí k tým šťastlivcom, ktorým sa podarilo na okamih pozrieť sa na druhú stranu. To, čo tam videl, ho ovplyvnilo tak, že na to jednoducho nemohol zabudnúť.

Mal len dvojpercentnú šancu na život

Takmer pred desiatimi rokmi, v roku 2008 doktor Eben Alexander bojoval o život. Dostal infekciu –  meningoencefalitídu, pričom lekári mu dávali iba dvojpercentnú šancu na prežitie. Lekársky tím, i jeho známi a rodina, sa pripravovali na to najhoršie. Eben bol takmer týždeň v kóme, počas ktorej zažil klinickú smrť. Po tomto zážitku sa však rýchlo začal uzdravovať, pričom podľa lekárov už len samotný fakt, že prežil, možno považovať za zázrak.

So svojimi skúsenosťami sa podelil v knihe Living in a Mindful Universe: A Neurosurgeon’s Journey Into the Heart of ConsciousnessOkrem vlastnej skúsenosti so zážitkom mimo tela opisuje duchovné praktiky vo forme meditácii, bytia tu a teraz a duchovný vývoj, ktorý si môže ľahko osvojiť každý človek.

Svetlo na konci tunela

Photo by Tom Barrett on Unsplash

„Videl som svetlo. Dostal som sa do neba,“ tvrdí autor nezvyčajnej publikácie. „Zrazu ma obklopila zrkadlová entita, všade navôkol hrala ťažká hudba, ktorú som nazval utkaná melódia. Svetlo vystúpilo z temnoty. Cítil som, ako ma niečo ťahá na nádherné zelené údolie s nadpozemskými farbami. Všade boli úrodné polia, ružové mraky, zvieratá a rieky plné rýb.“ Podľa opisu neba v podaní doktora Alexandra sa zdá, že raj skutočne môže existovať. Aspoň tento neurochirurg je o tom naozaj presvedčený. Tvrdí, že nikdy nezabudne na nadpozemský pokoj. Práve tento pocit ho neopúšťa ani po návrate do fyzického tela.

Photo by Jeremy Perkins on Unsplash

Vo svojej ďalšej knihe Proof of Heaven (Dôkaz neba)  sa snaží dokázať existenciu neba. Mnohí ľudia sú síce voči jeho posolstvu skeptickí, to však nie je to najdôležitejšie. Autor dáva nádej mnohým ľuďom. Učí ich, že by sme sa nemali báť smrti. A to môže pomôcť nejednému človeku.

Pozri aj: Toto je 6 vecí, ktorých by ste sa mali na Nový rok v záujme vášho duševného zdravia vzdať

indy100.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov