Foto: Unsplash/Sinitta Leunen

Bráni vám minulosť v osobnostnom raste?

Posunúť sa od krívd, ktoré nám v minulosti ublížili, nie je jednoduché. Je to však nesmierne potrebné, a to najmä pre ľudí, ktorí sa chcú stať vodcami. Nepríjemné záležitosti z minulosti nás ťahajú naspäť a zahlcujú naše mysle, ktoré by sa mohli sústrediť na niečo iné. Portál Thought Catalog zostavil krátky zoznam nepríjemných spomienok z minulosti, ktoré nám bránia v ďalšom sebarozvoji.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Na základnej škole ste boli nepochopený

Možno ste boli iný, jedinečný alebo trochu trápny. Ostatné deti, ktoré sa snažili nájsť samé seba, sa k vám nesprávali tak láskavo a s prijatím, aké ste tak veľmi chceli. Ukážte svojmu mladšiemu ja, že sa prijímate a milujete. Vaša jedinečnosť vás robí výnimočnými. Dáva vám to ideálnu pozíciu na vedenie.

Foto: Unsplash/Brooke Cagle

#2 Zlyhali ste v niečom, na čom vám skutočne záležalo

Áno, každé zlyhanie zamrzí, no je to súčasťou života. Je však len na vás, ako sa k nemu postavíte. Môžete buď zvesiť hlavu a trápiť sa, alebo sa poučiť a snažiť sa vyhnúť tým chybám, kvôli ktorým ste zlyhali. Práve to je dôležité pre každého, kto sa chce stať vodcom.

#3 Máte nalomenú dôveru

Aj to sa stáva, no ak vás niekto sklame, neznamená to, že musíte prestať dôverovať každému. Hoci nemôžete mať kontrolu nad správaním iných ľudí, no rozhodne sa oplatí dať niekomu druhú šancu. To však platí len v prípade, že ide o osobu, ktorá vám je blízka, a na ktorej vám záleží.

Foto: Unsplash/Marcos Rivas

#4 Niektoré odpovede ste museli hľadať u iných ľudí

Najlepší vodcovia sa bez problémov obklopia ľuďmi, ktorí sú majú vedomosti presahujúce ich vlastné. Spolupráca s inými ľuďmi je nesmierne dôležitá, pretože stále sa stretnete s niekým, kto vám môže poskytnúť viac odpovedí, než ste schopní nájsť.

#5 O úspech ste museli bojovať

Pokrok neprichádza rýchlosťou svetla a pre jeho dosiahnutie je potrebné niečo urobiť. Minimálne zlepšenia však prichádzajú každý deň, a teda je veľmi dôležité nevzdávať sa. Ak sa stretnete s neúspechom, nevzdávajte sa. Namiesto toho zamakajte o niečo viac.

#6 Vždy ste boli iný

Túžba zapadnúť je veľmi silná. Každý z nás je však jedinečný a má v sebe niečo iné. Tí, ktorí si prídu najviac vychutnať život, tí, ktorí sa postavia a budú tvrdiť svoju pravdu a autenticitu, nájdu vo svojej koži novo nájdené pohodlie. Je v poriadku, ak za sebou necháte tých ľudí, ktorí nie sú ochotní prijať vás.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov