Už len samotné uvedomenie si tejto brzdy vás môže nakopnúť.

Máte pocit, že už dlho prestupujete na mieste a neviete sa pohnúť dopredu? Ak to chcete skutočne zmeniť, musíte na sebe začať pracovať. To je logické. Vaše šťastie totižto nezávisí od vonkajších okolností. Nemá ho na svedomí váš šéf, rodičia a nie je ani viazané na lokalitu, v ktorej bývate. Ak túžite nielen ísť za svojimi snami, ale ich aj skutočne dosiahnuť, stačí, ak si uvedomíte túto kľúčovú vec. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Možno najprv nebudete chcieť prijať túto revolučnú pravdu, ktorá môže zmeniť váš život od základov. Ale to nevadí. Táto myšlienka už bude vo vás klíčiť a možno raz príde čas, kedy v sebe nájdete odvahu prijať ju za svoju.

Array

Kameňom úrazu je naše ego

Photo by christian ferrer on Unsplash

Naše ego je naším najväčším nepriateľom. Dôvody, prečo sa vám nedarí, netreba hľadať vo vonkajšom svete, ale v tom vnútornom. Práve tam nájdete odpovede na všetky otázky. No nie je ego ako ego. Tak si to poďme spoločne rozobrať.

Určite ste sa aj vy stretli v živote s nejedným nadutým blbcom, ktorý nevedel, čo so sebou. Túžil za každú cenu zapôsobiť a aj keď v živote nič nedosiahol, všetkých sa snažil presvedčiť o opaku. Pavučina klamstiev, ktoré vytvoril, sa však skôr či neskôr pretrhla a tak nemilá pravda vyšla najavo.

Takíto typ ľudí nemá problémy s nízkym egom. Sú tak presvedčení o ilúzii svojej dokonalosti, že ich málokto presvedčí o opaku. Avšak vo chvíli, keď sú sami, majú možnosť zachytiť nepríjemné, negatívne a deštrukčné myšlienky, ktoré sa im víria hlavou. Pretože ego nás všetkých pracuje na rovnakom princípe.

Ego ide vždy proti nám

Photo by Mitchell Griest on Unsplash

Tento názor je naozaj revolučný. Ak túto myšlienku zamietate, môžete si ju overiť v praxi. Vypnite telefón, zavrite si oči a sledujte svoju myseľ. Ten hlas v hlave, ktorý vám neustále niečo hovorí, je práve vaše ego. Ak ho vydržíte sledovať aspoň pár minút, budete zdesení. Vo vašej mysli sa to bude len tak hmýriť negatívnymi myšlienkami. Hodnotenie seba, ostatných, plány, ktoré stopercentne nestihnete. Možno aj vy si uvedomíte, že vás ego tlačí do kúta a prezentuje vám rôzne katastrofické scenáre.

Ak vás tento experiment zaujal, môžete ho rozviť. Stačí, keď si zoberiete papier a pero a budete si vypisovať všetky negatívne myšlienky. Až vtedy pochopíte ich ohromnú silu. Čím viac však budeme veriť nášmu egu, tým mu budeme dodávať väčšiu silu.

Preto všetko, čo musíte skutočne urobiť, aby ste sa raz a navždy pohli zo svojho miesta, je nedôverovať egu. Neprijímať jeho myšlienky za svoje, ale riadiť sa vnútorným pocitom. Ten nikdy nesklame.

Pozri aj: Ľudské ego je skvelým sluhom, no hrozným pánom. Toto je 5 znamení, že ste sa stali jeho obeťou

entrepreneur
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov