Spriaznenú dušu môžete nájsť aj v človeku, ktorý sa na prvý pohľad vymyká zaužívaným predstavám. No to, čo vám prinesie do života, naozaj stojí za to!

Spriaznená duša je synonymum pre človeka, s ktorým si rozumiete aj bez slov. Presne sa navzájom dokážete „prečítať,“ ste naladení na rovnakú vlnu a viete, že stratiť by ho bola tá najväčšia škoda na svete…

Článok pokračuje pod videom ↓

V bežnom živote stačí, keď máte aspoň aké-také komunikačné zručnosti a dokážete si nájsť spoločnú reč (takmer) s každým človekom. No je doslova umením nájsť niekoho, kto nám sadne, ako „riť na šerbeľ.“ No našťastie, aj takí sa nájdu. Prinášame vám 6 dôkazov ich existencie, o ktorých ste pravdepodobne (ne)vedeli.

#1 Spriaznená duša nemusí byť tou naozajstnou láskou

Spriaznená duša je vnútorný stav, ktorý nie je viazaný na pohlavie. Nemusí byť medzi vami chémia, ani sa nemusíte šialene milovať. Aj pravá láska je krásny dar, no málokedy sa stáva, že sa váš partner automaticky stane aj vašou spriaznenou dušou. Spriaznená duša môže mať rôzne podoby. Kamarát, kamarátka, stará mama či iný človek, ktorý vám prirástol k srdcu.

#2 Máte pocit, ako by ste sa poznali už storočia

Je to TEN pocit. Môžete niekoho poznať len pár okamihov, no zrazu ho beriete ako automatickú súčasť vášho života. Môže byť pokojne od vás starší aj o dve desaťročia, no obaja cítite, že pri súznení duší neexistujú žiadne prekážky.

unsplash.com

#3 Máte rovnaké životné postoje a hodnoty

Môžete mať odlišný vkus na mužov, pečivo a hudbu. Avšak čo sa týka životných postojov a hodnôt, ste zajedno. Netreba sa čudovať, pretože to je to hlavné, čo vás spája.

#4 Navzájom sa zrkadlíte

Vraví sa, že spriaznená duša je vaše vnútorné zrkadlo. A odzrkadľuje presne to, čo máte v sebe. Okrem toho ste k sebe úprimní a viete, že si môžete navzájom všetko povedať. Viete, že spriaznenú dušu nemožno uraziť.

unsplash.com

#5 Spolu ste tvoriví

Je však úplne jedno, akú podobu bude táto tvorivosť mať. So spriaznenou dušou môžete pokojne piecť koláče, maľovať alebo upratať byt. Dôležité je, že máte chuť použiť vašu spoločnú energiu na niečo tvorivé. A kreativita je pre náš život nevýslovne dôležitá.

#6 Spriaznenú dušu nemáte potrebu zmeniť

…pretože si uvedomujete, že keby sa zmenila, už by to viac nebol ona. Beriete ju takú, aká je. A presne tak by sme sa aj mali brať všetci navzájom. Veď túžba meniť druhého je tiež istým druhom násilia.

Veríme, že aj vám osud postaví do cesty stretnutie so spriaznenou dušou. Môžete sa na ňu kedykoľvek spoľahnúť a ten pocit je na nezaplatenie!

Pozri aj: Muži si ani nevedia predstaviť, čo znamená týchto 25 vecí pre ženy

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov