Ak sa spoznáte v niektorých z týchto bodov, možno by ste mali zostať na istý čas single.

Mnoho ľudí si myslí, že byť nezadaný je tou úplne najhoršou vecou, aká sa vám môže v živote prihodiť. V skutočnosti však nie je nič zlé na tom byť na chvíľu sám. Práve tento čas, keď sa nemusíte na nikoho viazať, vám pomôže dopriať si čas konečne na seba a utriediť si myšlienky, aby ste sa mohli pohnúť smerom vpred. Byť single na nás môže mať v podstate celkom pozitívne účinky. A tu sú znaky, ktoré vám hovoria, že aj vy potrebujete takúto pauzu práve teraz.

Článok pokračuje pod videom ↓

Myslíte si, že vzťah vyrieši všetky vaše problémy

Cítite sa bezradne. Cítite, že si nedokážete sami poradiť so všetkými tými ťažkosťami. A ste presvedčení o tom, že vzťah by to všetko dokázal vyriešiť šmahom čarovného prútika. Nanešťastie, nežijeme v rozprávke. Vzťah alebo iný človek nedokážu vyriešiť naše problémy za nás. Musíme to urobiť sami. A až potom, čo si toto uvedomíme, sme pripravení na nejaké záväzky.

Každý, koho stretnete, je „ten pravý“

Každý, kto sa na vás pekne pozrie alebo usmeje sa okamžite stáva vaším nastávajúcim. To rozhodne signalizuje, že ešte nie je ten správny čas na vzťah. Pri vyberaní partnera by ste mali byť náročnejší a neuspokojiť sa so všetkým, čo má iba pekné modré oči.

unsplash.com

Vo vzťahu nedokážete byť sami sebou

Ak sa do vzťahu musíte doslova nútiť, ak sa musíte pred vaším partnerom pretvarovať a nedokážete byť samým sebou, potom by ste mali zvážiť, či nie je lepšie byť na istý čas single.

Ste s niekým, kto pre vás nie je dobrý

Nie je všetko zlato, čo sa blyští. Veci sa môžu spočiatku javiť ako úplne iné, než v skutočnosti sú. Možno ste vo vzťahu, ktorý vás pomaly ničí. Možno nie ste s tým pravým človekom. Snažíte sa síce nahovoriť sami sebe, že váš partner je presne ten, koho ste hľadali, no je v poriadku priznať si, že nie je. Ak ste s niekým, kto pre vás nie je dobrý, nemá cenu to siliť a trápiť sa. V takom prípade je určite lepšie zostať single – aspoň na istý čas.

Práve ste si prešli hrozným rozchodom

Je to len chvíľa, čo ste ukončili predchádzajúci vzťah a všetko je ešte také horúce a čerstvé. V takomto prípade vedia byť vaše emócie poriadne klamlivé. Nevrhajte sa ihneď po rozchode do ďalšieho vzťahu. Možno by ste si mali dopriať trochu času osamote, kým si všetko utriedite a dáte do poriadku.

unsplash.com

Strašne vám vadí, že ste single

Možno si hovoríte, že práve ten neznesiteľný pocit byť nezadaný je správny dôvod na to, aby ste skočili do vzťahu. Bohužiaľ, vo väčšine prípadov to neplatí. Tak strašne túžite s niekým byť, až sa môže stať, že sa zrazu ocitnete v silenom vzťahu s nesprávnou osobou. Znova, neponáhľajte sa. Čo sa má stať, sa stane.

Ešte stále ste sa nedostali cez vašeho ex

Vzťah z pomsty veru nie je dobré riešenie. Nezačínajte vaše nové vzťahy len kvôli tomu, aby ste dokázali vašemu ex, že ste lepší. Len kvôli tomu, aby ste mu ukázali, ako je vám dobre aj bez neho. Len kvôli tomu, aby ste sa pred ním mohli predvádzať. Naozaj, byť single nie je katastrofa.

Pozri aj: Ste single? Toto môže byť 7 dôvodov, prečo sa stále nezobúdzate vedľa svojej spriaznenej duše

thelist
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov