Foto: Photo by Josiel Miranda from Pexels

Tieto jednoduché veci vás ihneď naštartujú.

Všetci sme už určite zažili mnoho takých dní, keď sa ráno zobudíme a cítime sa maximálne unavení a potom máme pocit, že sa celý deň nedokážeme zobudiť alebo naštartovať. Cítime sa ako chodiace mŕtvoly a cítime sa maximálne neproduktívne a zle sami so seba. Ako s tým však bojovať? Čo robiť? Našťastie existuje mnoho jednoduchých spôsobov, ako sa prebudiť, ktoré môžete vyskúšať hoci aj hneď teraz.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Popravte si posteľ

Keď ráno vstanete, skúste si ako jednu z prvých vecí, ktoré urobíte, ustlať posteľ. Mnoho ľudí na to zabúda, no popravená posteľ vám dá pocit, že už máte jednu úlohu dňa za sebou a spravenú a preto vás to dokáže poriadne naštartovať na skvelý a produktívny deň.

#2 Potiahnite sa za vlasy

Akokoľvek bizarne to znie, funguje to. Jemne sa potiahnite za vlasy, aby vám krv začala prúdiť aj do hlavy, a to vám pomôže prebudiť sa. Navyše, budete sa cítiť ostražitejšie a nabudenejšie.

#3 Pozrite sa na oblohu

Doprajte si trochu čerstvého vzduchu a denného svetla. Je preukázané, že stačí iba zopár minút vonku a okamžite to znižuje pocit stresu a únavy. Takže keď sa budete cítiť, že sa nemôžete prebrať, skúste ísť von a trochu sa poprechádzať.

unsplash.com

#4 Pomôcť dokážu aj mentolové cukríky či žuvačky

V prípadoch, keď sa cítite veľmi unavene a akoby ste sa nevedeli prebrať, dokáže výrazne pomôcť aj hocičo mentolové – cukríky, žuvačky či dokonca čaj z mäty piepornej.

#5 Prečítajte si knihu

Ak sa nedokážete sústrediť na danú činnosť, ktorú momentálne robíte, potom je čas dať si na chvíľu pauzu a urobiť niečo iné. Môžete sa ísť poprechádzať, ako už bolo spomínané, alebo ak máte čas a priestor, môžete si prečítať knihu. Aj to vás dokáže nabudiť.

#6 Vypite pohár studenej vody

Napite sa studenej, veľmi studenej vody. Funguje to na rovnakom princípe, ako ľadová sprcha – zvýši to úroveň adrenalínu a prietok krvi do mozgu. Studenou vodou si dokonca môžete osviežiť aj tvár.

pexels.com

#7 Privoňajte si k esenciálnemu olejčeku

Všimli ste si niekedy, ako vás hocičo voňavé dokáže naštartovať a rozveseliť? Majte v stole odložených niekoľko esenciálnych olejčekov, ku ktorým si môžete privoňať vo chvíľach, keď sa cítite veľmi unavene. Napríklad mäta, eukalyptus alebo rozmarín sú známe tým, že majú povznášajúce a energizujúce účinky.

#8 Zabavte svoju myseľ

Ak nemáte možnosť ísť na chvíľu von, potom musíte namiesto vášho tela prebrať váš mozog. Vyskúšajte krížovku, alebo si zahrajte sudoku. Jednoducho urobte niečo, čo ho zabaví.

#9 Začnite sa s niekým rozprávať

Keď sa začnete s niekým rozprávať, vaše telo sa okamžite preberie. Možno to pre niektorých nebude práve jednoduchý spôsob, ako bojovať proti únave, ale určite funguje.

unsplash.com

#10 Potešte sa

Pocit, že si kúpime niečo nové, nás vždy dokáže dokonale nabudiť. Takže či už si cestou kúpite nejaké čerstvé voňavé kvety alebo len koláč či nápoj, to všetko vám pomôže prebrať sa.

#11 Ohnite sa

Postavte sa, nohy rozkročte na šírku ramien a ohnite sa smerom dopredu tak, že si budete pozerať pomedzi nohy a tak veľmi, ako vám to ide. Náhly nával krvi do hlavy môže byť presne to, čo vás dokáže zobudiť.

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov