Všetko je uhol pohľadu. Ak vám život dáva len samé citróny, vždy si z nich môžete urobiť aspoň limonádu.

Ak ste vstali z postele ľavou nohou a máte pocit, že vám všetko padá na hlavu, vedzte, že vždy môžete danú situáciu zmeniť. A to aj v prípade, ak sa vám naozaj lepí smola na päty zo všetkých strán. Nervózni rodičia, šéf či milovaná polovička. Nič nie je také katastrofálne, aby vám to pokazilo celý deň. Keď je vám skutočne najhoršie, spomeňte si na týchto 8 vecí. Môžu byť pre vás majákom, ktorý vám nedovolí utopiť sa v mori beznádeje.

Článok pokračuje pod videom ↓

Všetci zažívame občas deň pod psa. Tieto dni však majú spoločné jedno. Chýba nám pri nich nadhľad, sústredíme sa len na problémy a strácame tak nadhľad nad celkovou situáciou. Práve ten nám však najviac pomáha nebrať sa až tak vážne. Aby ste sa cítili o niečo lepšie, majte na pamäti týchto 8 vecí. Určite stoja za to.

#1 Vždy môžete urobiť len jeden krok

Photo by Clint McKoy on Unsplash

Často strácame nadhľad vo chvíľach a situáciách, keď sme preťažení. Chceme stihnúť všetko možné a nemožné, no nakoniec na to doplatíme sami. Preto, ak sa na vás rúti celý svet, skúste na chvíľu spomaliť. Spomeňte si na to, že v danom okamihu môžete urobiť len jeden malý krok. Preto aj úlohy a problémy riešte postupne. Je to ten najlepší spôsob ako nevyhorieť.

#2 Je to len také zlé, za aké zlé to považujete

Čomu venujeme pozornosť, to posilňujeme. Ak si myslíte, že to, čo sa deje, je katastrofa, tak to pre vás bude katastrofou. Ak sa však rozhodnete, že daný problém nie je koniec, len trošku viac zamotanou zápletkou, oveľa skôr prídete na konštruktívne riešenia. Preto nezveličujte žiadnu situáciu. Sami si tým škodíte.

#3 Všetko zlé je na niečo dobré

Photo by A L L E F . V I N I C I U S Δ on Unsplash

Ak ste nedostali vysnenú pozíciu alebo vás nechala vaša polovička, vedzte, že to môže byť to najlepšie, čo sa vám mohlo stať. Možno by ste neboli spokojní v práci, po ktorej ste tak dlho túžili. Ani váš partner či partnerka nemuseli byť pre vás tým najvhodnejším človekom. To však všetko ukáže len čas. Ten vás skutočne presvedčí o tom, že za dverami sa ukrývajú oveľa lepšie možnosti.

#4 Vždy sa nájde niečo, za čo môžeme ďakovať

A to dokonca aj v tej najhoršej situácii. Poďakuje sa. Úprimne a zo srdca. Už len za to, že môžete ráno vstať z postele, pretože máte zdravé nohy. Vďačnosť má v sebe ohromnú silu. Preto sa ju nebojte zakomponovať do svojho života.

#5 Nie je to zlyhanie, je to skúsenosť

Photo by Eddie Kopp on Unsplash

Ak prežívate zlý deň a máte pocit, že ste zlyhali, skúste sa priveľmi nebičovať. To je už teraz zbytočné. Miesto toho pamätajte na to, že máte cennú skúsenosť. A v budúcnosti už môžete reagovať úplne inak.

#6 Všetko raz prejde

Aj v tom najhoršom dni raz zapadne slnko. A zajtrajšok vám prinesie nové možnosti. Pochopenie konečnosti všetkého môže byť pre vás tiež cennou pomôckou, ktorá vám pomôže preniesť sa cez nepríjemné dni.

#7 Nie ste obeťou

Photo by Aliyah Jamous on Unsplash

Je to naozaj tak. Neverte tomu, že všetko nešťastie sa zosypalo len na vás. Veľké problémy majú často koreň v drobných nepríjemnostiach. Ak ste ráno zaspali, podvedome sa viac môžete sústrediť na negatívum a tak začať do svojho života priťahovať negatívne situácie. Ak však zmeníte uhol pohľadu, váš život sa začne rapídne meniť k lepšiemu.

#8 Nevzdávajte sa

Nikdy. Situácie, ktoré nám prichádzajú do života, nás majú niečo naučiť. Ste silnejší, ako si myslíte. Preto sa nevzdávajte. Máte v sebe dostatok síl, ktoré vám pomôžu prekonať akúkoľvek nepríjemnosť.

Pozri aj: Bavia celý svet, no poukazujú tým na dôležitú vec. Tieto ženy sa snažia na svojich selfies vyzerať čo najhoršie

goalcast
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov