Na fyzickej kráse až tak nezáleží. Oveľa dôležitejšie je to, čo ukrývate pod dokonalou maskou.

Fyzická krása naozaj dokáže zaujať, avšak len na pár sekúnd. Muži sa predsa otáčajú práve za nádhernými ženami. Má to biologický dôvod. Muži na podvedomej úrovni hľadajú ženu, ktorá by mohla byť tou najlepšou a najzdravšou matkou pre ich potomkov. Našťastie v živote sa neriadime len biologickými inštinktami a ani fyzická príťažlivosť nemusí mať dlhé trvanie. Vedci svorne tvrdia, že v skutočnosti sú pre nás oveľa atraktívnejšie osobnostné črty, než výzor.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tie nie sú závislé ani na genetike, vzdelaní či prostredí, z ktorého pochádzame. Ich výhodou je, že ich každý z nás v sebe môže kultivovať. Stačí sa len trocha snažiť. Ak viete brať veci s nadhľadom a ste hraví (avšak nie infantilní), určite zaujmete.

Toto je podľa psychológov päť najpríťažlivejších vlastností

Photo by bruce mars on Unsplash

Určite však neskončíme len pri hravosti. Na základe štúdie vedci zverejnili rebríček piatich najpríťažlivejších vlastností.

Tu sú:

  1. prívetivosť a porozumenie
  2. inteligencia
  3. zmysel pre humor
  4. milovanie zábavy
  5. nadšenie

Ak sa nad tým zamyslíme, každá z týchto vlastností má v rebríčku svoj zmysel. Každý z nás sa radšej obklopuje príjemnými ľuďmi, z ktorých sála pokoj a pohoda, ktorí nás vypočujú a svojou prítomnosťou prinesú do nášho života trochu pozitivity.

Ľudia, ktorí sa neustále na niečo sťažujú, môžu byť síce vo svojom jadre dobrí, avšak ich prítomnosť nás dokáže dokonale vyčerpať. Preto aj vy, ak chcete byť príťažliví, prehoďte výhybku na optimizmus, zábavu a pozitívne myslenie.

Nezabudnite pri tom však ani na inteligenciu. Stále sa máme čo učiť, a to bez ohľadu na vek, ktorý máme uvedený v občianskom preukaze. Nové informácie nám pomáhajú rozšíriť si obzory, a to je neraz na nezaplatenie.

Pozri aj: Ako docieliť, aby sa do vás niekto zamiloval? Pomôže vám týchto 15 vedecky overených trikov

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov