Áno, bezpečne môžete povedať, že ste pripravení na nový vzťah.

Aký dlhý čas človek potrebuje na zotavenie sa po náročnom a bolestivom rozchode? Každý z nás je iný a preto je to dosť individuálne. Niekto sa dokáže pohnúť hneď, iný na to potrebuje nekonečné dni plné trápenia sa. Tak či onak, každá búrka raz skončí a napokon vyjde slnko. A to isté sa stane aj vám, starý vzťah už bude minulosťou a vy budete pripravení na ten nový.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako zistíte, že ten deň už nastal?

#1 Prestali ste vášho bývalého stalkovať na sociálnych sieťach

Už nemáte potrebu si „len tak, sem-tam“ pozrieť jeho Instagram alebo Facebook, či náhodou nepridal nejakú novú fotografiu. Pohli ste sa ďalej a váš bývalý vás už vôbec nezaujíma. Pochopili ste, že teraz obaja žijete nový život.

#2 Zmenili ste názor ohľadom vzťahov

Prvotný hnev a myšlienky o tom, že vzťahy sú len stratou času a už nikdy vo svojom živote nikoho nechcete, sa konečne zmenili. Teraz k veci pristupujete racionálne a ste otvorení novým možnostiam.

#3 Nerobí vám problém počúvať o vzťahoch iných

Po rozchode, keď bolo všetko ešte čerstvé, ste nemohli vystáť, ak pred vami vaši priatelia riešili svoje vzťahy. No aj to sa zmenilo. Môžete o tom rozprávať donekonečna a konečne necítite tú otupnú bolesť či prázdnotu.

#4 Znovu ste našli svoju stratené koníčky a záľuby

Všetko, čo ste si počas vzťahu odopierali, sa akoby zázračne znovu objavilo. Začali ste robiť veci, ktoré milujete, a ktoré vám do života prinášajú šťastie. A popri tom, akoby ste znova našli samých seba.

unsplash.com

#5 Začínate premýšľať nad rande

Čo môže byť lepší znak toho, že ste pripravení znovu randiť než to, že nad takým rande začnete reálne aj premýšľať? Už nemáte potrebu zvracať pri každom romantickom filme a dokonca sa tešíte, čo nové vám život prinesie.

#6 Znovu milujete byť s ľuďmi

Váš rozchod bol možno príliš bolestivý a jediné, čo ste chceli, bolo zostať doma, najlepšie v posteli a nerozprávať sa s nikým. No aj to akoby sa zrazu zmenilo. Konečne idete so svojimi priateľmi radi do spoločnosti, konečne sa vám vrátila chuť socializovať sa a konečne vychádzate von z tej svojej ulity.

#7 Uvedomujete si, prečo váš vzťah vlastne stroskotal

Už to nie sú len slepé obvinenia, zrazu si celkom jasne uvedomujete, čo bolo vaším kameňom úrazu a kde boli tie nedostatky. A nielen to, že si to uvedomujete, vy ste pripravení sa z toho poučiť a ste pripravení na to, že v novom vzťahu to už urobíte inak.

#8 Viete, čo od nového vzťahu očakávate

Iba to, že premýšľate nad novým vzťahom, je samo o sebe dobrým znamením. Je to krok vpred, krok k tomu, že ste pripravení nechať starý vzťah za sebou a skúsiť niečo nové. A tentokrát viete presne, čo chcete.

#9 Nemáte pocit, že „musíte“ s niekým chodiť, jednoducho chcete

Nie je to kvôli nátlaku okolia, nie je to o tom, že si rýchlo „musíte“ niekoho nájsť. Jednoducho zlé dni už prešli a vy ste si povedali, prečo nie. Chcete skúsiť nový vzťah a dokonca sa naňho tešíte. A na tom rozhodne nie je nič zlé.

unsplash.com

Pozri aj: Agamia: Nový vzťahový trend, ktorý rúca všetky ideály o láske ako takej. Ide o prirodzený vývoj alebo zvrátenosť?

powerfulmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov