Tieto fotografie sú dôkazom, že ľudský duch nás nikdy neprestane udivovať...

Človek, keď chce, dokáže neskutočné veci. Nie je dôležitý fyzický vzhľad, ani prostredie, ktoré je okolo nás. Pozrite sa na 10 dychberúcich fotografií, ktoré vám ukážu, že pre človeka nič nie je nemožné. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Emócie, dojatie či obrovské psychické vypätie. Aj to môžeme nájsť vo fotografiách, ktoré sa svojimi príbehmi zapísali do dejín.

#1 Slepý maliar

Dobre čítate.Tieto dva pojmy sa navzájom vylučujú. No táto fotografia je dôkazom, že nič nie je nemožné. Tam, kde je vôľa, je aj cesta. John Brambitt je vynikajúcim príkladom toho, že aj zlé môže priniesť veľa dobrého. V roku 2001 prišiel v dôsledku epilepsie o zrak. Začal však maľovať. Pri maľovaní používa špeciálne textúrované farby, ktoré mu pomáhajú „vidieť“ to, čo maľuje. Jeho tvorba skutočne vyráža dych!

#2 Zberač medu

Maule Dhan si veru nevybral ľahké živobytie. Zbiera med a nektár a netuší, koľkokrát ho poštípali včely. Robí však všetko preto, aby zabezpečil svoju rodinu. Trúfli by ste si každý deň sa púšťať do vedomého nebezpečenstva?

#3 Operuje aj na invalidnom vozíku

https://www.instagram.com/p/BMpCx9Ajo9T/

Od roku 2010 je na vozíku. Dr. Ted Rummel je však uznávaným špecialistom, ktorý sa napriek zdravotnému hendikepu rozhodol vrátiť k svojmu poslaniu. Aj kvôli tomu operuje z invalidného vozíka. Aby mohol operovať, má ho prispôsobený tak, aby mohol stáť. Iní by sa možno ľutovali a reptali na osud, no tento doktor je naozaj výnimkou.

#4 Ako 100-ročný zabehol maratón

Ani vek nemusí byť výhovorkou. Dokonca ani pri takej namáhavej fyzickej činnosti, akou je maratón. Tomuto pánovi trval maratónsky beh 8 hodín 25 minút a 18 sekúnd. Úctyhodné, však?

#5 Skateboard na invalidnom vozíku

Tento 23-ročný chlapík, Aaron Fotheringham, má naozaj odvahu. Skateboardu sa nevzdal ani na invalidnom vozíku. Svojím fantastickým výkonom popiera všetky zákony gravitácie a udivuje ľudí na celom svete. Ľudia mu fandia a tešia sa z jeho úspechu.

#6 Porazil rakovinu. Už po piatykrát

Vraví sa, že blesk neudrie dvakrát na to isté miesto. No čo s tým, ak blesk (či rakovina) udrie do toho istého miesta už po piatykrát? Čo je veľa, to je veľa. No Hugh Jackman sa nevzdáva. Roky bojuje s rakovinou kože. A zatiaľ jeho pevnú vôľu nezlomila žiadna recidíva. Pevne dúfame, že raz sa mu podarí definitívne vyhrať boj nad touto zákernou chorobou.

#7 Učiteľka každý deň prepláva rieku. Inak by sa do školy nedostala

View this post on Instagram

This is teacher Elizabeth Miranda who is more known as Maestra Salbabida. She was featured in Front Row last September 7, 2015. She endures two-hour walk and crosses five rivers just to go to school and teach the children from Iraya Tribe. Her heart to serve is so heartwarming and inspiring! 🙂 She's really a hero and we're so glad to finally meet her and partner with her in reaching out to the Iraya tribe in Occidental Mindoro. Salute to you, teacher Elizabeth! 🙂 Please watch the video and read the article to know more about her and the place. 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=L1SNG9GSBPc http://www.gmanetwork.com/news/story/535759/publicaffairs/frontrow/maestra-salbabida-tampok-sa-front-row-ngayong-lunes #MaestraSalbabida #Frontrow #IndigentPeople #IrayaTribe #Tribo #MedicalMission #TeamJesus

A post shared by Desiree Galolo (@desireegalolo) on

Tejto učiteľke trvá cesta do školy každé ráno 2 hodiny. Musí preplávať 5 riek a prekonávať komplikovaný terén. Dopredu ju však poháňa láska k škole a k študentom. Klobúk dolu!

#8 Muž, ktorý zasadil les, len aby pomohol zachrániť planétu

Tento muž urobil to, o čom väčšina z nás len hovorí. Zasadil les. Skromný, naoko obyčajný muž, Jadav Payeng, už od roku 1979 vysádza na ostrove Mauli stromy. Les sa nachádza na ploche 550 hektárov a stal sa útočiskom viacerých živočíchov. Ďalší skvelý príklad toho, že každý z nás môže hoci len malý dielom prispieť k spoločnému dobru.

#9 Treba sa vedieť rozdeliť

beautiful picture imo (:

Budhistický mních z Thajska sa rozhodol neplytvať jedlom. Neváha sa preto rozdeliť so svoju porciou s tigrom. Okolo kláštora ich žije 100. A tak sa zdá, že s mníchmi celkom dobre vychádzajú.

#10 23-hodinová operácia srdca. A po nej nasleduje zaslúžený oddych

View post on imgur.com

Táto kultová snímka obletela celý svet. Aké pocity môže prežívať lekár, ktorý bojoval s prírodou a podarilo sa mu vyhrať? Po operácii príde uvoľnenie, radosť i úplné vyčerpanie. Netreba k tomu viac slov.

Pevne veríme, že tieto príbehy budú inšpirujúce aj pre vás. Veď tmu a negativitu okolo nás porazíme tak, že sa budeme spoločne sústrediť na svetlo. A zmena potom nenechá na seba dlho čakať.

Pozri aj: 15 krátkych motivačných a inšpiratívnych príbehov, ktoré by si mal prečítať každý. Ukážu vám cestu vždy, keď stratíte nádej

tapoos
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov