Foto: Unsplash/Thought Catalog

Dajte si pauzu a dovoľte si len tak oddychovať. Tu je pár efektívnych tipov.

Kedy naposledy ste si dovolili len tak relaxovať alebo urobiť niečo spontánne a bláznivé? Každý z nás na to občas zabúda. Patríte medzi tých, ktorých pohltila práca, deti alebo škola a jediný čas, kedy dokážete vypnúť je počas letnej dovolenky? Takto to nemusí byť donekonečna. Tu je pár tipov, ako si dať pauzu a len tak relaxovať. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál Thought Catalog.

Ako začať?

#1 Pri akej činnosti sa cítite uvoľnene a sviežo? Vytvorte si zoznam, aby ste skúsili toho čo najviac.

#2 Pozrite sa do svojho diára a zistite, ktorý deň máte voľný a na polovicu tohto dňa si naplánujte relax. Musíte začať v menšom, aby ste boli schopný svoj život riadiť naplno. Toto má za úlohu pomôcť vám ho zlepšiť, nie vás vystresovať! Prejdite si svoj diár, mesiac po mesiaci si naplánujte čas a deň, kedy máte „dovolené iba relaxovať„. Musíte s tým ale začať!

Foto: Unsplash/Cathryn Lavery

#3 Získajte podporu! Vaša druhá polovička by mala do toho ísť s vami, pretože vám to poskytne kvalitne strávený spoločný čas, ktorý posilní vaše prepojenie. Ak si naplánujete rodinný deň, máte perfektnú príležitosť na to, aby ste odložili a vypli vaše mobilné telefóny.

Tieto tri kroky vám pomôžu pri osvojení si tohto zdravého návyku. Začnite v malom a nemajte z toho strach. Začať sa starať o svoju myseľ a dušu nie je ľahká úloha, pretože každý z nás sa bojí, že ak svoje úlohy a povinnosti odloží, stratí istú dynamiku.

3 tipy, ktoré vám pomôžu zaistiť voľný deň v pozitívnom duchu

#1 Pred vašim odchodom sa uistite, že pripomienky z práce máte zapnuté. Ak máte všetko zorganizované, pomôže vám to začať tam, kde ste skončili. Vaša myseľ je vypnutá a uvoľnená. Urobte si čas na nejaké extra domáce práce, ktoré by ste za normálnych okolností robili iba v ten deň, kedy to plánujete. Umožní vám to vytvoriť si nový návyk, ktorý zabezpečí viac voľného času na ďalšie relaxačné dni.

Foto: Unsplash/photo-nic.co.uk

#2 Pozitívny rozhovor so  sebou samým. Zaslúžite si starostlivosť o seba, tak si neustále pripomínajte, o koľko viac budete rozhodnejší a produktívnejší po menšej prestávke.

#3 Pite množstvo vody a stravujte sa zdravšie. Je skvelý čas na to, aby ste skúsili to vynikajúce smoothie alebo šťavy, ktoré ste plánovali začleniť do svojho jedálnička.

Tým, že sa o seba a svoje duševné zdravie pravidelne staráte, môžete svojmu okoliu ponúknuť kvalitnejšiu a lepšiu verziu seba samého. Na tomto postupe je ale potrebné neustále pracovať a precvičovať si ho, aby ste mali kontrolu nad vlastnými životmi a zlepšili ich.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov